ATKLĀJ GARŠAS PĒRLES

Gaidāmā vasara ir lielisks laiks, kad izmēģināt jaunas garšas un iemūžināt jaunas atmiņas. Jautri grila svētki ar negaidītām garšu kombinācijām, romantisks pikniks saulrietā ar dažādu sieru izlasi  vai atvēsinošs ledusauksts kokteilis vasaras saulē. Daži ēdieni un dzērieni, kā arī to kompānijā piedzīvotais paliek atmiņā uz ilgu laiku. “Stockmann” palīdzēs padarīt vasaras piedzīvojumus vēl neaizmirstamākus kopā ar izcilu ēdienu un dzērienu pieredzi. Būsim godīgi – vasara ir pārāk īsa, lai ēstu garlaicīgi! Laba dzīve slēpjas detaļās!

Vasarīgas garšas pērles no zemes un jūras

Vasaras garšu klāstā ietilpst gan zemenes, pirmie cukurzirnīši un jaunie kartupeļi, gan arī grila svētku patīkamās garšas. Ko vasarā izvēlēties – zivi vai gaļu? Ja izvēlēties ir grūti un Tev vienlīdz garšo gan jūras veltes, gan gaļas produkti, tad jāņem talkā “Surf & Turf” receptes.

“Surf & Turf” koncepcija kļūst skaidrāka, to atšifrējot vārdu pa vārdam. Ar “surf” jeb sērfošanu ir skaidrs, pats vārds jau liek domāt, ka kaut kas jānoķer viļņos. Savukārt “turf” etimoloģija aizved pie ģermāņu izcelsmes vārda “torfa” un jēdziena sanskritā “darbha”, kas tulkojumā nozīmē augu valsts jeb plašāk – velēna, kas zālēdājiem nodrošina pārtiku.

Izmēģini “Surf & Turf” koncepciju, pagatavojot Stockmann receptes:

Menca ar Serrano šķiņķi un ķiplokiem

 

Ķiploku sviestā grilēts liellopu gaļas steiks un garneles

 

 

Mokteiļi jeb bezalkoholiskie kokteiļi

Tuvojoties vasarai, atkal kļūst aktuāli atvēsinošie dzērieni, kuru vidū aizvien populārāki kļūst mokteiļi jeb bezalkoholiskie kokteiļi.

Garšu kombināciju ir bez gala – dažādus atvēsinošos dzērienus var pagatavot no daudz dažādām sastāvdaļām. Vasarā šādi var izmantot visus sezonālos augļus, tikko tie ir nogatavojušies. Jaucot mokteiļus un radot dažādas garšas kombinācijas, ļauj visā pilnībā izpausties savam radošajam garam. Pa rokai turi gāzētu ūdeni, dažādas sulas un sīrupus, svaigus augļus un ogas, un tad jau atliek vien eksperimentēt. 

Ledaini aukstais arbūzu-laima mokteilis

Atspirdzinošs rabarberu mokteilis ar citrusu garšu

 

Arbūza-zemeņu kokteilis

Tropiskais ananāsu-kokosriekstu saldējuma kokteilis

 

 

Piknika uzkodas, kas mīl sauli

Perfekts pikniks ir maltīte perfektos laikapstākļos. Tāpēc piknikam vispiemērotākie ir tādi ēdieni, kas saulē uzreiz nemainīs krāsu un formu, nemaz nerunājot par garšu. 

Gaļas ēdienu vidū var uzticēties produktiem, kuru pagatavošanas procesā sāls vai žāvēšana jau savu darbu ir paveikusi – tādas uzkodas kā kūpinātas mini desiņas, gaļas cigāri un vītinātas uzkodas, kā arī chorizo, salami vai basturma var kādu laiku droši atrasties laukā. Svaigumu piešķirs ķiršu tomāti, mini burkāniņi un redīsi. Arī olīvas, pildīti mini pipari vai marinētas paipalu olas būs piemērota izmēra kumosi. Ja nekādi nevar iztikt bez siera, tad der paķert līdzi mini sieru izlasi, kurā katra mazā porcija ir iepakota atsevišķi. No smēriņu klāsta siltajam laikam vispiemērotākie būs dažādi pesto un humusi. Svaiga maize ir kārdinoša izvēle, tomēr jāatceras, ka piknikam ieilgstot, tā var pārvērsties par sausiņiem.  Čipsi vienmēr ir droša izvēle. Mūsu plauktos atradīsi arī lēcu, kvinojas, lapu kāpostu un pat garneļu čipsus. Kamēr pašmāju zemenes vai meža mellenes nav vēl nogatavojušās, nāc un paņem no Stockmann plaukta saldus vai sāļus lifiolizētas ogas vai dārzeņus.

 

Ienirstam dabā

Grila sezona ir fantastiska ideja kopā sanākšanai ar draugiem, kur rodas ne vien saulainas sarunas, bet arī saulains iedegums. Jau tradicionālajai gaļas grilēšanai pievienojas jūras velšu un dārzeņu grilēšana