Dūmu aromāta garšas nianses
Perfekti kūpināta gaļa vai zivs ir īsts gardēža baudījums. Šī ēdiena pagatavošanas metode mūsdienās kļūst arvien populārāka. Vēsturiski gaļas kūpināšana aizsākās jau mednieku-vācēju kopienu laikā, kad cilvēki dzīvoja alās. Tā bija viena no pirmajām ēdiena pagatavošanas metodēm.
Lai piedāvātu klientiem svaigi un karsti kūpinātus produktus, vasarā Stockmann Delikatess izbūvēja gaļas kūpinātavu. Eksperimentējot ar dažādiem koksnes un produktu veidiem, kā arī ņemot vērā pircēju atsauksmes, izvēlējāmies Stockmann klientiem piedāvāt kūpinātu arktisko paliju un vistas spārniņus.
Stockmann Delikatess mērķis ir nišas produktu šaura specializācija, lai izceltu un pilnveidotu kūpinājuma garšu. Arktiskās palijas maigā un delikātā garša kūpinājumam piešķir jaunas nianses. Alkšņa koksne papildina ar vieglu dūmu aromātu, nenomācot produkta dabīgo garšu. Karstās kūpināšanas procesā produkti tiek lēni gatavoti un vienlaikus kūpināti. Kūpinātavā gaisa temperatūra tiek rūpīgi kontrolēta, turklāt pagatavošanas metode sniedz iespēju izvairīties no eļļas, tauku un mērces pievienošanas, kas produktā palīdz samazināt tauku daudzumu.
Pasūtījuma apjoms vienai kūpināšanas reizei:
Austeres | 24-48 gab. |
Arktiskā palija un forele | 1-4 kg (vidēji 2-8 gab.) |
Bute | 1.5-4 kg (2-4 gab.) |
Laša un stores steiki | 2-4 kg |
Vistu spārniņi un vistu šķiņķīši | 2-4 kg |
Lai pasūtītu kūpinātus produktus, klientam jāveic pilna apmaksa no pasūtījuma vērtības. Pasūtījums jāveic 3 dienas iepriekš, veicot apmaksu par izvēlēto svaigu produktu un kūpināšanas pakalpojumu, kas maksā par 1 kūpināšanas reizi 12EUR.