Lauris Aleksejevs par vieglu iepirkšanos

Lauris Aleksejevs

Šefpavārs un restorāna 36.līnija īpašnieks, iecienītu TV raidījumu vadītājs

Facebook @lauris.aleksejevs

 

 

Veidojot produktu un sagatavju sarakstu, ietaupu laiku un atviegloju iepirkšanās procesu

Mana ikdiena no ierastā darba laika atšķiras ar to, ka darbu sāku un līdz ar to beidzu vēlāk, tādēļ rīta stundas iesākas  ir pakārtotas mājas darbiem, ģimenes rituāliem un bērnu sagatavošanai skolas dienai. Pēc tam seko iecienīto brokastu – auzu pārslu apliešanu ar karstu ūdeni, un, kamēr graudi uzbriest, tikmēr man ir pusotra stunda laika, lai izietu pastaigā ar suni pa mežu.Savukārt sākot no agra pavasara līdz vēlam rudenim cenšos arī Lielupē nopeldēties – vismaz ielīst aukstajā ūdenī un atsvaidzināties, jo tas spēcina imunitāti un sniedz enerģijas lādiņu turpmākajai dienai. Siltas drēbes un kustība pēc peldes un esmu gatavs doties savās gaitās!

Darbdienas un sestdienas no svētdienām intensitātes ziņā īpaši neatšķiras, tādēļ ēšanas paradumi nereti saistās ar dažādu sabiedrisko ēdināšanas vietu apmeklēšanu, baudot atšķirīgu zemju un stilu ēdienus.

Savukārt, plānojot maltītes mājās, vadāmies pēc daudzu gadu garumā rastas pieredzes – nepirkt vairāk, nekā spējam apēst. Mūsu ģimene zina, kas garšo un cik ikviens no mums vienā ēdienreizē var apēst, un tieši tā ir māksla nepirkt nevajadzīgi daudz un ēdienu iegādāties divām dienām uz priekšu, neapmeklējot pārtikas veikalu biežāk. Kā lielisku plānošanas veidu vienmēr iesaku pierakstīt, kādus produktus kurai dienai iegādāties pagatavošanai mājās, tādējādi veidojot produktu un sagatavju sarakstu. Regulāri saglabāju ledusskapī nepieciešamo minimumu jeb produktus, kuriem noteikti mūsu mājās vienmēr jābūt – citrons, sinepes un mārrutki, biezpiens, garšvielas un ingvers.

Dzīves intensitātei palielinoties, esam nostādīti situācijā, kad ēdiena pagatavošanai nevaram atļauties  veltīt tik daudz laika kā agrākos laikos. Tādēļ mūsdienīgi lielveikali ar profesionālu meistaru komandu piedāvā dažādus risinājumus, piedāvājot atvieglot ēdiena gatavošanas procesu un nodrošinot, lai ikdienas maltīte būtu  vienlīdz kvalitatīva, garšīga, veselīga un no svaigākajiem produktiem.