Salātu arhitektūras sacensības

Kas ir kopīgs salātiem un arhitektūrai? Abu gadījumā ir svarīgi, lai viss būtu funkcionāls un pārdomāts līdz pēdējai detaļai un kopā veidotu baudāmu estētisku veselumu! Tātad, kā uzbūvēt salātus?

 

  1. Salātu gatavošanu sāc ar zaļumiem. Visneitrālākā izvēle ir ledus vai lapu salāti, papildus tiem ir piemēroti arī rukola, salātu baldriņš, lapu bietes jeb mangolds un lapu kāposti jeb kale, kuriem ir nedaudz izteiksmīgāka garša.

Salāti Gentile, kg-5,90

Romiešu salāti, kg-6,50

La Veneta Salāti Ruccola, 125g-1.65

 

 

  1. Otrkārt, der padomāt par struktūru un pievienot kaut ko īpaši krauķšķīgu. Šim nolūkam būs piemērotas sēklas vai to dīgsti, paprika vai kāds cits maigas garšas pipars, kā arī tomāti.

Paprika sarkanā, kg-6,90

Getliņi tomāti Beorange, kg-6,95

Mikrozaļumi Nasturcija 1gb-3,90

 

 

  1. Lai līdzsvarotu sulīgās un kraukšķīgās sastāvdaļas, pievieno kaut ko mīkstu un barojošu, piemēram, avokado, savas mīļākās olīvas vai gardu un krēmīgu salātu sieru.

Fresca D’poro rīvēts siers, 250g-5,20

Hotos Siers Feta BIO, 200g-5,30

Avokado nogatavināts 1gb-2,65

 

 

  1. Ir ieteicams izvēlēties arī kādu negaidītāku komponentu, kas varētu sagādāt pārsteigumu. Šeit der atsaukt atmiņā dažādu kultūru virtuves pērles, piemēram, domājot par Tuvajiem Austrumiem, prātā nāk humuss. Ja šķiet, ka salātiem varētu piešķirt kādu asāku noti, tad talkā var ņemt marinētus dārzeņus. Tiem noteikti nav jābūt gurķiem, marinētā veidā iespējams atrast daudz ko, sākot ar ķiploku asniem un beidzot ar patisoniem.

Alce nero artišoki, 330g-9,90

La Bonta Del Casale sīpoli etiķī, 280g-6,80

NOA humuss klasiskais , 175g-3,10

 

 

 

  1. Visbarojošākā salātu sastāvdaļa ir kaut kas, kas satur olbatumvielas. Šo lomu lieliski spēlēs, piemēram, grilēta vista, rostbifs vai kūpināts lasis. Kā alternatīvu gaļai un zivīm var apsvērt arī dažādus riekstus, tofu vai pupas. 

Pupuchi kraukšķīgās pupas, 50g-2,50

Queenharbour karsti kūpināta laša fileja, 140g-5.30

Stockmann Delikatess tītara fileja marinādē, kg-28,00

 

 

  1. Visbeidzot ir pienācis īstais brīdis izlemt, kāda mērce būs piemērota, lai sasaistītu visus komponentus un garšas. Klasisko olīveļļas salātu mērci var iedzīvināt, pievienojot tai nedaudz sinepju. Ja tev garšo zaļumi, tad no visa zaļā vari pagatavot pesto mērci – šeit der atcerēties, ka daba drīz vien atkal mūs lutinās ar latviešu iecienītajiem lakšiem.

Terra Creta BIO olīveļļa, 100ml-5,30

Montova avokado eļļa, 200ml-7,35

Strokes sinepju diļļu mērce,165g-6,50

 

*Produkta cena veikalā var mainīties