Big Green Egg grils - gatavo Renārs Purmalis

Grila sezona sākusies gan meža biezoknī, gan piemājas pagalmā, gan pilsētas džungļos. 

Skatīties video >

Šis uzticamais Big Green Egg grils ir sensacionāls ar saviem izstrādātiem patentiem un unikālu keramisku apdari. Tas ir grils, krāsns, picas krāsns, kūpinātava un daudz kas vēl, kas apvieno pilna spektra āra gatavošanu.

 

Stundas laikā šefpavārs Renārs Purmalis pagatavoja 4 vienkāršus ēdienus, kurus jau tu savā nākamajā dārza ballītē vari atkārtot. 

Skatīties video >

 

Vasaras salāti ar zemenēm un grilētām tīģergarnelēm

Podiņā augušo baziliku un spinātus nogriež un kārto šķīvī, pārgriež zemes un kārto uz salātiem, pārlej ar olīveļļu un balzamiko krēmu. Apgrilē tīģergarneles un liek uz salātiem. Sāls, pipari un gatavs!

 

Grilētas austeres ar spinātiem

Atver austeri, nolej lieko ūdeni un liek ar visu apakšējo čaumalu uz grila cepties. Pielej katrai austerei vienu ēdamkaroti saldā krējuma un sieru pēc izvēles. Kad viss sāk burbuļot un cepties, liek sakapātus spinātus pa virsu un pasniedz austeres dziļajā šķīvī uz sāls. Tādā veidā tā smuki turēsies un izskatīsies lieliski!

 

 

Liellopa steiks ar grilētiem kartupeļiem un sēnēm

Kartupeļus viegli novāra, atdzesē un liek uz restēm cepties. Portobello sēnes sagriež gareniski un liek uz grila. Tam seko steiks, ko liek uz karstām restēm un cep 30-45 sekundes no vienas puses un tik pat daudz no otras. Uztaisa glazējošu mērci – sajauc medu, ponzu mērci, balzamiko krēmu un Ķīniešu melno etiķi. Kad steiks gandrīz gatavs, to ar konditorejas slotiņu apslaka no abām pusēm ar šo mērci. Ļauj  mērcei vēl karamelizēties un tad steikam ļaujam uz dēļa atpūsties. Pa to laiku kārto kartupeļus un sēnes uz šķīvja, steiku sagriež biezās šķēlēs un liek uz kartupeļiem un sēnēm.

 

Grilēta laša steiks ar sparģeļiem, cukīnī un fenheli

Pārgriež fenheli uz pusēm, cukīnī garās strēmelēs un sparģeļu apakšējo daļu nomizo. Liek uz grila no sākuma fenheli, tad cukīnī un tad liek sparģeļus. Cep ar aizvērtu vāku nepilnu minūti, visu apgroza un un tad vēl 30 sekundes. Tā kā lasi galvenais nepārcept, tad no sākuma izcep dārzeņu un tad liek lasi uz restītēm. Aptuveni 1 minūte no vienas puses un minūte no otras, ar aizvērtu vāku – tā zivs vienmērīgi izsils un izcepsies. Kārto uz šķīvja un spiež pāri citronu vai laimu, ber pāri kūpinātu sāli!