Receptes

TĪTARA ĻUĻA KEBABS AR JOGURTA MĒRCI

Ļuļa kebabs 

600 g tītara maltā gaļa 
30 g šalotes sīpols  
15 g pētersīļi  
20 g Vorčesteras mērce  
5 g BBQ garšvielu mix  
3 g sāls  

Jogurta mērce 

300 g turku jogurts  
30 g laima sula  
10 g ķiploks  
10g zaļš čili  
½ avokado  
40 g svaigs koriandrs  
10 g loki 
4 g sāls  
15 g cukurs 
50 g olīveļļa  

1. Smalki sakapā sīpolus un pētersīļus, pievieno tos maltajai gaļai. Pievieno garšvielu maisījumu, Vorčesteras mērci un masu kārtīgi izmīci vairākas minūtes, lai ar sāls palīdzību salipinātu proteīnus. Ļauj garšvielām ievilkties dažas stundas ledusskapī.  

2.Gatavo gaļas masu sadali vienādās daļās, atkarībā no iesma un grila izmēra. Spēcīgi mētā tās no vienas plaukstas otrā. Uzspraud izveidoto gaļas bumbu uz iesma gala un saspiežot dūri stum gaļu uz leju. Izveido blīvi pieguļošu desu pie iesma. Aizspied galus, lai cepot neiztecētu dabiskās gaļas sulas. Grilē uz oglēm.  

3.Lai pagatavotu jogurta mērci – visas sastāvdaļas savieno blenderī vai virtuves kombainā un sablendē.