Ļuļa kebabs
600 g tītara maltā gaļa
30 g šalotes sīpols
15 g pētersīļi
20 g Vorčesteras mērce
5 g BBQ garšvielu mix
3 g sāls
Jogurta mērce
300 g turku jogurts
30 g laima sula
10 g ķiploks
10g zaļš čili
½ avokado
40 g svaigs koriandrs
10 g loki
4 g sāls
15 g cukurs
50 g olīveļļa
1. Smalki sakapā sīpolus un pētersīļus, pievieno tos maltajai gaļai. Pievieno garšvielu maisījumu, Vorčesteras mērci un masu kārtīgi izmīci vairākas minūtes, lai ar sāls palīdzību salipinātu proteīnus. Ļauj garšvielām ievilkties dažas stundas ledusskapī.
2.Gatavo gaļas masu sadali vienādās daļās, atkarībā no iesma un grila izmēra. Spēcīgi mētā tās no vienas plaukstas otrā. Uzspraud izveidoto gaļas bumbu uz iesma gala un saspiežot dūri stum gaļu uz leju. Izveido blīvi pieguļošu desu pie iesma. Aizspied galus, lai cepot neiztecētu dabiskās gaļas sulas. Grilē uz oglēm.
3.Lai pagatavotu jogurta mērci – visas sastāvdaļas savieno blenderī vai virtuves kombainā un sablendē.