100 g graudaugu maisījums ar sarkaniem rīsiem (var aizstāt ar jebkuriem citiem graudaugiem)
200 g biešu lapiņu vai citu smalku salātu
200 g novārītu biešu
balzametiķis
laba olīveļļa
kļavu sīrups vai medus
100 g mīkstā kazas siera
- Graudaugus sagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma.
- Bietes sagriež daiviņās. Pannā uzkarsē olīveļļu un tajā viegli apcep bietes. Tad pievieno 3 ēdamkarotes balzametiķa un ļauj notvaicēties, beigās pieliek 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa vai medus un sāli pēc garšas. Noņem no uguns.
- Biešu lapiņas sajauc ar mērci no 2 ēdamkarotēm labas olīveļļas, 1 ēdamkarotes balzametiķa un 1 tējkarotes kļavu sīrupa vai medus, sāli un pipariem pēc garšas.
- Kārto salātus. Pamatā liek graudaugus, tad biešu lapiņas, tām pāri karamelizētās bietes un visbeidzot pa virsu – gabaliņos sadrupinātu kazas sieru.