Receptes

BALTIE SPARĢEĻI AR TRIFEĻU SIERA KRĒMU UN KARAMELIZĒTIEM LAZDU RIEKSTIEM

SVIESTA EMULSIJĀ GATAVOTI SPARĢEĻI

400 g baltie sparģeļi
300 g ūdens
50 g sviests
4 g sāls
20 g citrona sula

SIERA KRĒMS

4 gb olas dzeltenums
150 g piens
150 g saldais krējums
130 g parmezāns
15 g trifeļu eļļa

CITRONU – KAPERU MĒRCE

100 g sviests
5 g ķiploks
20 g kaperi
½ citrona miziņa
10 g Dijon sinepes, graudu
5 g pētersīļi

 

SPARĢEĻI

Sparģeļiem nolauž koksnaino galu. Ar dārzeņu mizotāju nomizo 2/3 no mizas.
Uzvāri ūdeni, pievieno sāli, sviestu un nedaudz citrona sulu.
Ievieto sparģeļus un vāri uz lēnas uguns 10min, līdz tie ir mīksti.
Pēc vārīšanas izcel tos no katla un ieliec atdzist ledus ūdenī.
Nosusini un apcep uz grillpannas.

KRĒMS

Katlā ieliec olas dzeltenumus ar pienu un saldo krējumu, sakuļ.
Nepārtraukti maisot, karsē uz vidēji lēnas uguns, līdz masa sāk vārīties. Noņem no uguns.
Sarīvē parmezāna sieru un iemaisi to masā, kamēr tā vēl silta.
Sablendē blenderī masu dažas minūtes. Atdzesē.

MĒRCE

Pannā karsē sviestu, pievieno kapātu ķiploku, kaperus. To visu karsē dažas minūtes.
Noņem no uguns, pievieno citrona miziņu, sinepes un kapātus pētersīļus.
Lej pāri sparģeļiem.