SVIESTA EMULSIJĀ GATAVOTI SPARĢEĻI
400 g baltie sparģeļi
300 g ūdens
50 g sviests
4 g sāls
20 g citrona sula
SIERA KRĒMS
4 gb olas dzeltenums
150 g piens
150 g saldais krējums
130 g parmezāns
15 g trifeļu eļļa
CITRONU – KAPERU MĒRCE
100 g sviests
5 g ķiploks
20 g kaperi
½ citrona miziņa
10 g Dijon sinepes, graudu
5 g pētersīļi
SPARĢEĻI
Sparģeļiem nolauž koksnaino galu. Ar dārzeņu mizotāju nomizo 2/3 no mizas.
Uzvāri ūdeni, pievieno sāli, sviestu un nedaudz citrona sulu.
Ievieto sparģeļus un vāri uz lēnas uguns 10min, līdz tie ir mīksti.
Pēc vārīšanas izcel tos no katla un ieliec atdzist ledus ūdenī.
Nosusini un apcep uz grillpannas.
KRĒMS
Katlā ieliec olas dzeltenumus ar pienu un saldo krējumu, sakuļ.
Nepārtraukti maisot, karsē uz vidēji lēnas uguns, līdz masa sāk vārīties. Noņem no uguns.
Sarīvē parmezāna sieru un iemaisi to masā, kamēr tā vēl silta.
Sablendē blenderī masu dažas minūtes. Atdzesē.
MĒRCE
Pannā karsē sviestu, pievieno kapātu ķiploku, kaperus. To visu karsē dažas minūtes.
Noņem no uguns, pievieno citrona miziņu, sinepes un kapātus pētersīļus.
Lej pāri sparģeļiem.