Receptes

BROKASTU POLENTAS BĻODIŅA AR PLAUCĒTU OLU

BROKASTU POLENTAS BĻODIŅA AR PLAUCĒTU OLU

2 personām

200 g polentas
100 ml kokosriekstu piena
2 olas
1 gatavs avokado
80 g spinātu
10 ķiršu tomātiņi
1 tējkarote olīveļļas
½ tējkarotes medus
sāls un pipari pēc garšas

Nelielā katliņā uzvāra kokosriekstu pienu ar 150 ml ūdens. Kad tas sāk vārīties, pievieno polentu un, lēni maisot, to uzbriedina. Noņem no uguns un 10 minūtes ļauj vēl uzbriest, ik pa laikam apmaisot.

Nelielā tasītē vai mazā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi tā, lai tā karājas pāri malām, iepilina tajā vīnogu kauliņu eļļu un ieber mazliet sāls un piparu. Iesit olu, un pārtikas plēvi aizrullē ciet kā sainīti. To pašu izdara ar otru olu.

Katliņā uzvāra ūdeni un liek plaucēties olu sainīšus uz 2–3 minūtēm atkarībā no tā, cik mīkstu olas dzeltenumu vēlas.

Uz pannas sakarsē eļļu un mazliet apcep spinātus, līdz tie saplok. Uz tās pašas pannas apcep ķiršu tomātiņu pusītes, apber ar citronpipariem un pievieno pāris pilītes medus.

Avokado sadala uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež šķēlītēs.

Bļodiņās liek polentu, pāri kārto spinātus, ķiršu tomātiņus un avokado šķēlītes, pāri kārto plaucēto olu. Pasniedz siltu.