Receptes

Hasselback kartupeļi bekona mērcē ar marinējumiem

(4 porcijām) 

  • Maza izmēra kartupeļi 1.5kg 
  • Sīpols 1 gab 
  • Sarkans sīpols 2 gab 
  • Ķiploki 3 daivas 
  • Kūpināts cauraudzis 150 g 
  • Timiāns 3 zariņi 
  • Vistas buljons 350 ml 
  • Saldais krējums 500 g 
  • Sāls, pipari 
  • Cukurs 25 g 
  • Sarkanvīna etiķis 50 g 
  • Ūdens 75 ml 

Lai pagatavotu bekona mērci, sasmalcini sīpolu un ķiploku. Cept tos sakarsētā pannā ar taukvielām. Pievieno sasmalcinātu gaļu un turpini cept, līdz cauraudzis apbrūnē. Pievieno vistas buljonu un novāri to uz pusi. Pievieno saldo krējumu un novāri to uz pusi. Pievieno sasmalcinātus marinētus gurķus, sāli, piparus. 

Lai pagatavotu marinētus sīpolus, sagriež sīpolu salmiņos vai ripās. Applaucē tos verdošā ūdenī uz dažām sekundēm. Pievieno tiem cukuru, etiķi, ūdeni, izmaisa un atstāj atdzist. Pievieno sāli. 

Ar asu, plānu nazi iegriež kartupeļos daudz plānas šķēlītes, kartupeli nepārgriežot līdz galam. Novieto iegrieztos kartupeļus uz cepamās paplātes, pievieno tiem eļļu, sāli, nedaudz ķimenes un cep 180°C/20-30 min līdz kartupeļi sāk brūnēt. Aplej kartupeļus ar bekona mērci un cep krāsnī līdz kartupeļi ir mīksti un mērce savilkusies kartupeļos. Ja krējuma mērce pārāk novārīsies, tā var sašķelties taukos. Tādā gadījumā procesā pievieno nedaudz ūdeni, lai kompensētu iztvaikoto mitrumu. Pasniedz ar marinētiem sīpoliem.