½ galviņas Savojas kāposta
1 galviņa radičio salātu
1 šalotes sīpols
50 g lielogu dzērveņu
100 g štovētu kāpostu
1 galviņa cigoriņu salātu
1 ēdamkarote ābolu etiķa
2 ēdamkarotes vīgriežu vai bērzu sulas sīrupa
sāls un pipars pēc garšas
eļļa vai sviests
Viegli apcep sīpolus un liek klāt sagrieztu Savojas kāpostu. Kamēr viss lēnām sautējas (1–2 minūtes), sagriež sarkanos radičio, saplūkā cigoriņu lapas un liek klāt. Liek klāt štovētos kāpostus, ābolu etiķi, vīgriežu vai bērzu sulas sīrupu, sāli un piparus pēc garšas. Salātus pasniedz karstus katram atsevišķi vai kopīgā bļodā un liek uz galda!
Gatavo: Renārs Purmalis
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs