Mīklai

180 g miltu
2 ēdamkarotes cukura
Šķipsna sāls
5 ēdamkarotes eļļas
4 ēdamkarotes auksta ūdens

Pildījumam

4 bumbieri
1 tējkarote kanēļa
2 ēdamkarotes cukura
citrona miziņa

 

Šo bumbieru plātsmaizi varēsiet pagatavot, pat ja mājās nav īpašu formu.

 

  1. Mīklai miltus, cukuru, sāli samaisa, lai vienmērīgi sajauktos. Sausās sastāvdaļas kopā ar eļļu samaisa. Tad pievieno ūdeni un vēlreiz mīklu sajauc. Mīklu pamīca ar rokām, saveļot bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.
  3. Bumbierus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos – kubiņos vai šķēlītēs. Saber lielā bļodā. Tad pārber ar cukuru, kanēli un citrona miziņu, un kārtīgi ar rokām visu samaisa.
  4. Kad mīkla atdzisusi, to izņem no plēves un izrullē apaļu, vismaz 35 cm diametrā, uz mīklas izkārto bumbieru gabaliņus, atstājot 5 cm no mīklas maliņām brīvus.
  5. Tad mīklas maliņas atloka virzienā uz centru, veidojot ielocītu maliņu visapkārt pīrāgam.
  6. Pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz tā maliņas ir zeltaini brūnas.