Receptes

Rukolas salāti ar marinētu sieru

4 porcijām

SIERA MARINĒŠANAI
250 g svaigā siera bumbu
350 ml Gourmante Kalamata Extra Virgin olīveļļas
2 čili pipari
2 rozmarīna zariņi
4 daiviņas ķiploku 
sāls un pipari pēc garšas

MĒRCEI
100 ml Yang Tse saldās čili mērces
sula no ½ citrona
150 g olīveļļas 

SALĀTIEM
200 g rukolas
120 g kazeņu
70 g Citres saulē kaltētu tomātu 

30 g granātābola sēkliņu

 

  1. Svaigā siera bumbas ber traukā, pievieno sagrieztus čili piparus, ķiplokus, sāli, piparus, rozmarīnu, pārlej ar olīveļļu un liek uz 12 stundām ledusskapī, ik pa laikam apmaisot. 
  2. Trauciņā liek citronu sulu, pievieno saldo čili mērci, visu apmaisa un lēnām lej klāt olīveļļu. Visu masu maisa ar putojamo slotiņu tik ilgi, kamēr mērce kļūst biezāka. 
  3. Rukolu kārto bļodā, pārber sagrieztus kaltētus tomātus, kazenes, granātābola sēkliņas, uzliek marinēto sieru un pārlej ar čili un citronu mērci.

GATAVO: TOMASS ZĪLE
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE