4 porcijām
SIERA MARINĒŠANAI
250 g svaigā siera bumbu
350 ml Gourmante Kalamata Extra Virgin olīveļļas
2 čili pipari
2 rozmarīna zariņi
4 daiviņas ķiploku
sāls un pipari pēc garšas
MĒRCEI
100 ml Yang Tse saldās čili mērces
sula no ½ citrona
150 g olīveļļas
SALĀTIEM
200 g rukolas
120 g kazeņu
70 g Citres saulē kaltētu tomātu
30 g granātābola sēkliņu
- Svaigā siera bumbas ber traukā, pievieno sagrieztus čili piparus, ķiplokus, sāli, piparus, rozmarīnu, pārlej ar olīveļļu un liek uz 12 stundām ledusskapī, ik pa laikam apmaisot.
- Trauciņā liek citronu sulu, pievieno saldo čili mērci, visu apmaisa un lēnām lej klāt olīveļļu. Visu masu maisa ar putojamo slotiņu tik ilgi, kamēr mērce kļūst biezāka.
- Rukolu kārto bļodā, pārber sagrieztus kaltētus tomātus, kazenes, granātābola sēkliņas, uzliek marinēto sieru un pārlej ar čili un citronu mērci.
GATAVO: TOMASS ZĪLE
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE