10 gabaliņi

5 bezrauga kārtainās mīklas plāksnes
500 g saldētu spinātu
4 olas
400 g rikotas biezpiena
2 daiviņas ķiploku
400 g Krievijas siera
180 g Buche de Chevre siera
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes maltu melno piparu

  1. Atkausētu kārtaino mīklu izklāj ar cepamo papīru izklātā 27 cm/dm izmēra pannā. Nevajadzīgos mīklas stūrīšus, kas pārklājas, nogriež, mīklas plāksnes savstarpēji savieno, saspiežot to malas ar dakšiņu.
  2. Mīklu pārklāj ar cepamo papīru vai alumīnija foliju, tad virspusē ber griķus, grūbas, pupiņas vai kādus citus graudaugus, lai mīkla cepoties neizceltos uz augšu, un gatavo 15 minūtes līdz 200°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Tad augšpusē novietoto slogu noņem un pamatni turpina gatavot vēl 5 minūtes.
  3. No atkausētiem spinātiem pilnībā notecina lieko šķidrumu un, saspiežot starp plaukstām, izspiež atlikušo mitrumu.
  4. Sausajiem spinātiem pievieno olas, rikotas biezpienu, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, rīvētu Krievijas sieru, lielos gabalos ar rokām sadalītu Buche de Chevre, sāli un maltus melnos piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa un izlīdzina izceptajā kārtainās mīklas pamatnē.
  5. Pīrāgu liek atpakaļ cepeškrāsnī un gatavo apmēram 50 minūtes vai līdz pīrāga augšpuse apbrūnējusi un, kūku formu pakustinot, tā viducis vairs nekustas. Pīrāgam ļauj mazliet atdzist, tad griež gabalos un kārto uz šķīvjiem.

Gatavo: Zane Ozoliņa
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale