4 porcijām
800 g smalcināti konservēti tomāti (tomātu sezona var izmantot arī svaigus tomātus)
150 g sarkanās lēcas, šķeltas*
600 ml dārzeņu buljons
olīveļļa cepšanai
2 sīpoli
2 burkāni
3 ķiploka daivas
2 ēdamkarotes tomātu pārslas
1 čili
paprikas pulveris pēc garšas
grieķu jogurts pasniegšanai
svaigi zaļumi pasniegšanai
sāls un pipari pēc garšas
1 tējkarote brūnais cukurs
- Katla uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un burkānu gabaliņus. Sautē aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas – sasmalcinātu ķiploku, čili, paprikas pulveri.
- Pievieno tomātus ar sulu, pārkaisa cukuru un ļauj dažas minūtes pavārīties.
- Masai pievieno lēcas un buljonu un vāra 20-25 minūtes, līdz burkāni un lēcas gatavas. Dažas minūtes pirms beigām pievieno sāli, piparus, tomātu pārslas.
- Lai zupa būtu tumīgāka, dažus kausus zupas sablendē un tad iemaisa katla saturā.
- Zupu pasniedz ar jogurtu un svaigiem zaļumiem.
*Ja izmanto nelobītas lēcas, tās jāpievieno zupas saturam ātrāk, jo vārīšanās laiks tām ir ilgāks.