4 porcijām

800 g smalcināti konservēti tomāti (tomātu sezona var izmantot arī svaigus tomātus)

150 g sarkanās lēcas, šķeltas*

600 ml dārzeņu buljons

olīveļļa cepšanai

2 sīpoli

2 burkāni

3 ķiploka daivas

2 ēdamkarotes tomātu pārslas

1 čili

paprikas pulveris pēc garšas

grieķu jogurts pasniegšanai

svaigi zaļumi pasniegšanai

sāls un pipari pēc garšas

1 tējkarote brūnais cukurs

  1. Katla uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un burkānu gabaliņus. Sautē aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas – sasmalcinātu ķiploku, čili, paprikas pulveri.
  2. Pievieno tomātus ar sulu, pārkaisa cukuru un ļauj dažas minūtes pavārīties.
  3. Masai pievieno lēcas un buljonu un vāra 20-25 minūtes, līdz burkāni un lēcas gatavas. Dažas minūtes pirms beigām pievieno sāli, piparus, tomātu pārslas.
  4. Lai zupa būtu tumīgāka, dažus kausus zupas sablendē un tad iemaisa katla saturā.
  5. Zupu pasniedz ar jogurtu un svaigiem zaļumiem.

*Ja izmanto nelobītas lēcas, tās jāpievieno zupas saturam ātrāk, jo vārīšanās laiks tām ir ilgāks.