Receptes

Zviedrija – Hasselback kartupeļi ar siļķi

2 porcijas

600 g vidēja izmēra ovālu kartupeļu
2 ēdamkarotes rīvmaizes
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
šķipsniņa sāls
1 burciņa Abba siļķes sīpolu marinādē ar dzērvenēm
Krējums vai skyr jogurts pasniegšanai

  1. Kartupeļus rūpīgi nomazgā un notīra. Kartupeli liek ēdamkarotē un ar nazi ik pēc 2 mm veic iegriezumus līdz karotes malām, kamēr veidojas “vēdeklītis”.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un uz tā izkārto iegrieztos kartupeļus.
  3. Cep 30 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini. Tikmēr pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, smalki sakapātus pētersīļus un sviestu. Nekarsē.
  4. Piecas minūtes pirms cepšanās beigām kartupeļus pārlej ar sagatavoto maisījumu un pacep vēl 5 minūtes.
  5. Pasniedz karstus ar skyr jogurtu vai skābu krējumu un marinētu siļķi.