2 porcijas
600 g vidēja izmēra ovālu kartupeļu
2 ēdamkarotes rīvmaizes
1 ēdamkarote sviesta
1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
šķipsniņa sāls
1 burciņa Abba siļķes sīpolu marinādē ar dzērvenēm
Krējums vai skyr jogurts pasniegšanai
- Kartupeļus rūpīgi nomazgā un notīra. Kartupeli liek ēdamkarotē un ar nazi ik pēc 2 mm veic iegriezumus līdz karotes malām, kamēr veidojas “vēdeklītis”.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un uz tā izkārto iegrieztos kartupeļus.
- Cep 30 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini. Tikmēr pannā izkausē sviestu, pievieno rīvmaizi, smalki sakapātus pētersīļus un sviestu. Nekarsē.
- Piecas minūtes pirms cepšanās beigām kartupeļus pārlej ar sagatavoto maisījumu un pacep vēl 5 minūtes.
- Pasniedz karstus ar skyr jogurtu vai skābu krējumu un marinētu siļķi.