4 porcijām
BULJONAM
1 tējkarote rapšu eļļas
1 mazs sīpols
1 ingvera sakne (3 cm gara)
1 kanēļa standziņa
1 l liellopu gaļas buljona
500 ml ūdens
2 anīsa zvaigznes
2 krustnagliņas
2 ēdamkarotes zivju mērces
1 tējkarote cukura
PIEDEVĀM
120 g rīsu nūdeļu
150 g liellopa steika
2 loki, smalki sakapāti
svaigas kinzas lapas
piparmētru lapas
bazilika lapas
4 pakčoja salāta lapas
1 halapenjo pipars, sagriezts šķēlītēs
suši lapas, sagrieztas mazos taisnstūros
1 laims
Sriracha mērce
- Sīpolu nomizo un pārgriež uz pusēm. Katlā uz augstas uguns lej eļļu, pievieno sīpola pusītes, kanēli un ingveru. Visu cep aptuveni 3 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Tad pievieno pārējās sastāvdaļas un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Apmaisa, uguni pazemina uz vidēji mazu, un ļauj ūdenim viegli vārīties vēl 20 minūtes, līdz garšas sasūkušās buljonā. Pēc tam buljonu izkāš caur sietu.
- Steiku ieliek saldētavā uz 20 minūtēm (tad to būs vieglāk sagriezt). Sagriež ļoti plānās šķēlēs.
- Rīsu nūdeles aplej ar karstu ūdeni, mērcē 10 minūtes (vai tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma) un nokāš.
- Nūdeles sadala pa četrām bļodiņām, pāri lej karsto buljonu, iekšā liek plānās steika strēmeles un parējās sastāvdaļas pēc izvēles. Pasniedz, piespiežot laima sulu un pievienojot Sriracha mērci.
Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anete Rūķe