4 porcijām
300 g tunča steika
1 tējkarote sezama eļļas
1 galviņa romiešu salātu
60 g baldriņu vai rukolas
10 paipalu olas
3 mazsālīti gurķīši
2 avokado
½ tējkarotes medus
sāls pēc garšas
MĒRCEI
½ tējkarotes medus
⅓ tējkarotes vasabi pastas
sula no 2 laimiem
- Pannā uzkarsē sezama eļļu un cep tunča steiku 2 minūtes no katras puses.
- Gatavo tunča steika gabalu apslaka ar laima sulu, apsāla un pārlej ar nedaudz medus. Tunci sagriež plānās šķēlītēs.
- Paipalu olas novāra 2 minūtes karstā ūdenī. Pēc tam tās uzmanīgi noloba un pārgriež uz pusēm.
- Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
- Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi sagriež pabiezās ripiņās. Romiešu salātu lapas noskalo un smalki sagriež.
- Lielā šķīvī izkārto sagrieztos salātus un baldriņu lapas. Salātiem pāri kārto avokado šķēlītes, gurķu šķēlītes, paipalu olu pusītes un tunča šķēlītes. Pārlej ar pagatavoto mērci.
GATAVO: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS