4 porcijām

300 g tunča steika
1 tējkarote sezama eļļas
1 galviņa romiešu salātu
60 g baldriņu vai rukolas
10 paipalu olas
3 mazsālīti gurķīši
2 avokado
½ tējkarotes medus
sāls pēc garšas

MĒRCEI

½ tējkarotes medus
⅓ tējkarotes vasabi pastas
sula no 2 laimiem

 

  1. Pannā uzkarsē sezama eļļu un cep tunča steiku 2 minūtes no katras puses.
  2. Gatavo tunča steika gabalu apslaka ar laima sulu, apsāla un pārlej ar nedaudz medus. Tunci sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Paipalu olas novāra 2 minūtes karstā ūdenī. Pēc tam tās uzmanīgi noloba un pārgriež uz pusēm.
  4. Pagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
  5. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un sagriež plānās šķēlītēs. Gurķi sagriež pabiezās ripiņās. Romiešu salātu lapas noskalo un smalki sagriež.
  6. Lielā šķīvī izkārto sagrieztos salātus un baldriņu lapas. Salātiem pāri kārto avokado šķēlītes, gurķu šķēlītes, paipalu olu pusītes un tunča šķēlītes. Pārlej ar pagatavoto mērci.

GATAVO: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS