Receptes

Šefpavāra Māra Jansona burkānu kūka

250 g augu eļļas
250 g cukura
4 olas
350 g burkāni (sarīvēti divās glāzēs)
1 apelsīns
cepšanas paplāte
cepamais papīrs
rīve
trīs bļodas
lāpstiņa
100 g mandeļu
130 g rozīņu
250 g miltu maisījuma (milti, 2 g sāls, 2 g kanēļa, 2 g muskatrieksta)
2 tējk sodas

Krēmam:
225 g mascarpone siera istabas temperatūrā
140 g pūdercukura
100 ml saldā krējuma
vaniļas ekstrakts vai vanilīns 2 šķipsnas

Šī ir mana mīļākā burkānu kūkas recepte! Viegli pagatavojama, universāla un vienreizēji garšīga. Viena no KEST populārākajām receptēm! Kūku var ēst arī bez krēma.

KŪKAS PAGATAVOŠANA: Šīs burkānu kūkas receptes metode nevar būt vienkāršāka! Man patīk to darīt šādi: 1 bļodā sajauc ar miltu maisījumu un sodu, (burkāni, rozīnes, mandeles), kārtīgi izmaisi. 2 bļoda – (cukurs, olas, eļļa), kārtīgi izmaisi. 3. 3 bļoda lielāka , salieciet sausās un slapjās sastāvdaļas kopā. Sajauc ar lielu karoti vai silikona lāpstiņu – līdz neredz lielas miltu svītras. 4. Tad pierīvē apelsīna mizu, iecilā.

Kūkas cepšana: Kad runa ir par kūkas cepšanu, mīklu sadala starp divām sviestā un ar miltiem uzklātām kūkas formām vai krāsns paplātēm un cep 180 grādos, līdz gatavs. Es ieteiktu cept uz cepampapīra. Kūkas kārtas cepeškrāsnī cep 30 līdz 40 minūtes (tās smaržo fantastiski). Pēc cepšanas ļaujiet slāņiem atdzist.

KRĒMA PAGATAVOŠANA Lielā traukā lieciet mascarpone sieru un vaniļas ekstraktu, pēc tam ar vidēju ātrumu izmantojiet mikseri vai putotāju un sakuliet līdz viendabīgai masai. Pievienojiet cukura pulveri pa 1/4 glāzes vienlaikus, pēc katras pievienošanas sajaucot. Pievieno krējumu un sakuļ, līdz matējums ir gaišs un krēmīgs. Kūkas biskvītu var sagriezt vēlamajā formā, kantainu vai apaļu un pa kārtām smērēt krēmu. Ļauj, lai ievelkas. Dekorē pēc patikas.

GATAVO : MĀRIS JANSONS