Receptes

TĪĢERGERNELES CITRUSAUGĻU MĒRCĒ

CITRUSAUGĻU GLAZŪRMĒRCE

  • Sīpoli 100 g
  • Selerijas kāts 100 g
  • Ķiploki 15 g
  • Ingvers 30 g
  • Citronzāle 70 g
  • Čili pēc garšas
  • Garneļu čaulas no 1 kg garneļu.
  • Tomātu pasta 30 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula 300 ml
  • Apelsīnu miziņa no 1 apelsīna
  • Laima sula no 1 laima
  • Ūdens 1 l
  • Zivju mērce 20 g
  • Kukurūzas ciete 5 g
  • Laims 1 gab.

 

MANGO SALSA

  • Mango 1 gab.
  • Sarkans sīpols 30g
  • Čili, pēc garšas
  • Laima miziņa no 1 laima
  • Laima sula, no viena laiima
  • Svaigs koriandrs pēc garšas
  • Sezama eļļa 10g
  • Sāls
  • Svaigi malti pipari

Sasmalcini dārzeņus un garšaugus, cep eļļā kopā ar garneļu čaulām uz vidējas uguns 10 min. Pievieno tomātu pastu un cep visu kopā vēl dažas minūtes. Pievieno ūdeni, apelsīnu sulu, apelsīnu miziņu, zivju mērci un vāri uz lēnas uguns 10min. izņem apelsīna miziņu un turpini vārīt kopā kādu stundu. Izkās, izspied no biezumiem visas iespējamās sulas. Turpini reducēt, līdz vēlamajai koncentrācijai. Kukurūzas cieti izšķīdini nelielā ūdens daudzumā un viegli iebiezini mērci. Beigās pēc vajadzības pievieno laima sulu un sāli.

Sasmalcini mango mazos kubiņos, pievieno smalki sarīvētu laima miziņu, pārgriez laimu un pievieno tā sulu. Sasmalcini čili, sarkanos sīpolus un svaigu koriandru. Pievieno sāli, svaigi maltus melnos piparus un nedaudz sezama eļļas. Izmaisi.

Uzkarsē pannu, pievieno sviestu vai eļļu un sāc cept garneles uz straujas uguns, drīzumā pievieno glazūrmērci un karsē garneles, līdz tās kļūst rozā un zaudē pelēko nokrāsu. Tiklīdz garneles maina krāsu un sāk sarauties kamolā, noņem tās no uguns. Pasniedz kopā ar mango salsu un garneļu čipsiem.