ATKLĀJ KOREJAS GARŠAS

Korejiešu virtuves straujais popularitātes uzliesmojums nav tikai īslaicīga tendence – tas ir kultūras fenomens, kas piedāvā dinamisku, garšu piesātinātu kulināro pieredzi. Drosmīgas garšvielas, saldā, sāļā un pikantā garšu harmonija, kā arī kopīgās gatavošanas pieredze ir ļāvusi Korejas kulinārijai iegūt globālas auditorijas uzmanību. No korejiešu BBQ burvības līdz fermentēto kimči pikantajam valdzinājumam – katrs ēdiens ir aizraujošs kulinārijas piedzīvojums.

Dodies Korejas garšu ceļojumā mūsu Delikatess nodaļā! 

 

Korejas ēdienu meistarklase 

Laipni lūdzam atklāt Korejas virtuvi kopā ar talantīgo šefpavāri, @PAPAYARIGA dibinātāju un Miele’s meistarklašu vadītāju Doungdao Verdins (Fon) 15. maijā, plkst. 17.00 Stockmann Delikatess nodaļā 

Meistarklases laikā būs iespējams baudīt Delikatess nodaļas jaunumus, gūt praktiskus padomus gardas un ātri pagatavojamas maltītes gatavošanai ikdienai, kā arī apgūt nacionālā Korejas ēdiena Tteokbokki (rīsu kūka) un tradicionālā dzēriena Soju kokteiļu pagatavošanu!

 

Korejiešu BBQ – kopīgas gatavošanas māksla 

Korejiešu BBQ gatavošanā izmanto īpašu grilēšanas metodi, kuras pamatā ir kopīga ēdiena gatavošanu uz galda grila. Šī metode kalpo gan, kā interesants ēdiena pagatavošanas veids, kurā katrs dalībnieks var kontrolēt ēdiena gatavības pakāpi, gan arī veicina socializēšanos. Tradicionāli korejiešu BBQ tiek izmantota plānās šķēlītēs sagriezta gaļa – cūkgaļa, vista un jūras veltes, kurām garšu piešķir īpaši pagatavota marināde. Marinādēs, kas ir korejiešu BBQ sirds, tiek apvienotas sojas mērces, ķiploku, ingvera un sezama eļļas klasiskās garšas kopā ar gochujang – fermentētu čili pastu, kas piešķir raksturīgo asumu. Šis garšu līdzsvars starp saldu, sāļu un pikantu ir raksturīgs korejiešu virtuvei, radot niansētu un daudzslāņainu garšas pieredzi. Lai gan tradicionāli Korejiešu BBQ tiek gatavots uz galda grila – nebaidies izmēģināt šo garšu kombināciju uz dārza grila vai pannas, lai izbaudītu jaunu garšu pieredzi! 

 

KOREJAS LIELLPOA BULGOGI 

Korejas liellopa bulgogi ir tradicionāls ēdiens, kas izceļas ar sulīgu tekstūru un bagātīgu umami garšu.

RECEPTE>

 

 

Piedevas ar raksturu 

Korejiešu virtuve godā sezonālās veltes, pārvēršot dārzeņus un augļus daudzveidīgās piedevās, kas sniedz ēdienreizēm gan svaigumu, gan niansētu garšas bagātību. Izmantojot fermentācijas mākslu un rūpīgi izstrādātas garšvielu kombinācijas, šīs piedevas kļūst par neatņemamu maltītes daļu. Kraukšķīgi salātu vai kāpostu lapu ietvari kalpo kā svaigs papildinājums bagātīgai grilētai gaļai, piešķirot vieglumu un līdzsvaru. Kimči, īpaši redīsu un napa kāpostu variācijas – ir spilgts piemērs fermentācijas spēkam. Šī piedeva ar izteikti pikantu, dzīvīgu garšu ne tikai atsvaidzina, bet arī uzlabo ēdiena baudījumu. Mājas kimči pagatavošanai izmantojiet napa kāpostu (pēc izvēles – arī redīsus vai burkānus), ko iemērc sālsūdenī aptuveni divas stundas. Pēc tam tos nosusina un kārtīgi iemasē ar pastu, kas pagatavota no gochugaru (korejiešu čili pulvera), ķiplokiem, ingvera, zivju mērces, lociņiem un cukura. Maisījumu atstāj fermentēties dažas dienas, līdz tas iegūst raksturīgo pikanto un dzīvīgo garšas buķeti.  
Izcila korejiešu virtuves piedeva ir sēnes, viegli apceptas un aromatizētas ar sezama eļļu – tās piešķir ēdienam dziļāku umami noti. Savukārt saldi, sulīgi augļi, piemēram, arbūzs, pasniegts līdzās sāļiem ēdieniem, ienes veldzējošu, kontrastējošu svaigumu. 

 

Eksotiski un atsvaidzinoši augļu dzērieni  

Lai līdzsvarotu korejiešu virtuves izteiksmīgās garšas, ļaujies vieglu augļu dzērienu atsvaidzinošajam valdzinājumam. No korejiešu dzērieniem, iesakām izvēlēties viegli atdzesētu soju – tās smalkais saldums lieliski papildina grilētās gaļas intensitāti. Dzirkstošas limonādes ar eksotiskām citrusaugļu notīm piešķirs patīkamu atsvaidzinājumu un kontrastu pikantajiem ēdieniem, savukārt ledus tējas sniegs veldzējošu salduma un svaiguma balansu – ideāla atelpa vasaras karstumā. 

 

 Atklāj korejas garšas 

Atklāj unikālo Korejas produktu sortimentu universālveikalā un Wolt!