Marināde (1.5kg gaļai)
- Tomāti 600 g
- Sīpoli 300 g
- Ķiploki 30 g
- Selerijas kāts 100 g
- Pētersīļi 100 g
- Čili pēc garšas 10 g
- Sarkanvīna etiķis 100 g
- Cukurs 100 g
- Sāls 40 g
- Olīveļļa 40 g
- Svaigi malti melnie pipari 5 g
- Worčesteras mērce 60 g
KARTUPEĻU SALĀTI AR GURĶI, MARINĒTIEM SĪPOLIEM UN PĒTERSĪĻIEM
- Vārīti jaunie kartupeļi ar miziņu 1 kg
- Lauku gurķis 400 g
- Sarkanais sīpols 300 g
- Pētersīļu lapas 30 g
- Baltvīna etiķis
- Olīveļļa
- Sāls
- Cukurs
- Svaigi malti melnie pipari
ZAĻUMOS MARINĒTA CŪKGAĻA
Sarīvē tomātu uz rupjās rīves. Sasmalcini sīpolus tievos salmiņos, pievieno sakapātus ķiplokus. Pētersīļu smalki sagriez ar visiem kātiem, pievieno čili. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samīci ar rokām, lai sulas izdalās. Sagriez cūkgaļas kakla karbonādi, ievieto marinādē uz 12h.
KARTUPEĻU SALĀTI AR GURĶI, MARINĒTIEM SĪPOLIEM UN PĒTERSĪĻIEM
Novāri kartupeļus ar mizu, tad nomizo tos. Kad atdzisuši, sasmalcini, pievieno šķēlēs sagrieztu gurķi. Sagriez sarkanos sīpolus salmiņos, ievieto tos sietā un aplej tos ar verdošu ūdeni. Nosusini, ievieto bļodā, pievieno etiķi, cukuru, sāli un izmaisi. Ļauj iemarinēties 20min. Pievieno marinētus sīpolus kartupeļiem. Sasmalcini pētersīļu lapas, pievieno kartupeļiem. Pievieno olīveļļu, sāli un svaigi maltus melnos piparus, izmaisi un pasniedz kopā ar šašliku.