Zemeņu biezenis
- Zemenes 500 g
- Cukurs 100 g
- Campari 50 g
- Laims 2gab
Semifreddo
- Zemeņu biezenis 250 g
- Želatīns 6 g
- Olbaltums 80 g
- Cukurs 150 g
- Ūdens 50 g
- Saldais krējums 300 g
Lai pagatavotu zemeņu biezeni, sasmalcini zemenes, pievieno cukuru, Campari, laima sulu un vāri uz vidēji lēnas uguns maisot 15 min. Visu sablendē.
Uzbriedini želatīnu aukstā ūdenī. Izkausē želatīnu, pievieno to siltam zemeņu biezenim. Biezeni ar želatīnu atdzesē, līdz tas sāk palikt vēss, apmēram 16c.
Savieno ūdeni ar cukuru un vāri uz straujas uguns, līdz 116c. Paralēli puto olu baltumus. Kad olbaltums ir pacēlies apjomā, tam pievieno karsto sīrupu (116c temperatūrā), turpini putot, līdz olbaltums stingrs un atdzisis. Zemeņu mērci pievieno putotajam olbaltumam un izmaisi viendabīgu, nepārmaisi, lai olbaltums nezaudē apjomu. Uzputo saldo krējumu un iecilā to zemeņu olbaltumā. Sasaldē masu formā. Kad deserts sasalis nogriez šķēli un baudi ar atlikušo zemeņu mērci un svaigām zemenēm.