Mīklai
2,5 dl kviešu miltu
100 g sviesta
sāls
3 ēdamkarotes ledusauksta ūdens
Pildījumam
6 skābie āboli
1 dl pekanriekstu
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu
¾ dl kļavu lapu sīrupa
2 dl mīkstās pastilas
kanēlis un muskatrieksts
Pagatavojiet mīklu ar virtuves kombaina palīdzību. Visas sastāvdaļas ievietojiet traukā, izņemot ūdeni. Maisiet, kamēr masa ir vienmērīga. Pievienojiet ūdeni un ļaujiet virtuves kombainam darboties, līdz mīkla kļūt kamolveidīga. Ielieciet mīklu ledusskapī uz dažām stundām.
Traukā pagatavojiet pildījumu. Nomizojiet un sagrieziet ābolus, izņemot serdes. Sagrieziet mīkstās pastilas, piemēram, ar šķērēm. Samaisiet sīrupu un kukurūzas miltus ar dakšiņu, pirms pievienot tos citām sastāvdaļām.
Atdaliet trešdaļu no mīklas pīrāga augškārtai. Izrullējiet atlikušo mīklu gludu un ieklājiet cepamajā pannā ar diezgan augtām maliņām. Ieklājiet pildījumu un izrullējiet mīklas atlikumu, lai ar to varētu pārklāt pannas saturu. Apstrādājiet maliņas un izduriet gaisa caurumiņus. Varat pārklāt pīrāga virskārtu ar olas baltumu. Cepiet pīrāgu konvekcijas cepeškrāsnī 175° temperatūrā, aptuveni 50 minūtes. Ievietojiet pannu vienu līmeni zemāk par vidu, lai apakšdaļa izceptos vienlīdz labi. Pasniedziet siltu kopā ar vaniļas saldējumu.