Cepts lasis gurķu mērcē

(4 pers.)

4 gab. ( 170 g) lasis
eļļa ar citrona aromātu
sezama sēklas
piparu maisījums

Gurķu mērce
250 g nearomatizēta jogurta (tauki 10%)
7 cm svaigs gurķis
1 tējk. sasmalcinātu ķiploku
2 ēdamk. tīras olīveļļas
2 ēdamk. svaigas sasmalcinātas piparmētras

Viegli ierīvējiet laša gabalus ar eļļu, pārkaisiet tos ar piparu maisījumu un sezama sēkliņām. Ielieciet to cepešpannā, kurā ir ieklāts cepšanai paredzētais papīrs. Cepiet konvekcijas krāsnī 170 °C temperatūrā, apmēram, 10 min.

Sagrieziet gurķi lielos gabalos un nolejiet lieko šķidrumu. Samaisiet jogurtu ar citiām gurķu mērces sastāvdaļām. Pasniedziet cepto lasi ar gurķu mērci, augļu kuskusa un tomātu salātiem. Piemērotākais dzēriens būs Alsatian Pinot Noir.