2. pers.

Saldais kartupelis pamazām un pamatoti ir iemantojis daudzu gardēžu sirdis, vēderus un uzticību. Nevienam un nekam uz zemes nav tik daudz A vitamīna kā saldajam kartupelim. Labā ziņa ir tāda, ka tas labprāt dalās ar to un ikvienam no mums ir iespēja to uzņemt. A vitāmīns gadā par skaidru redzi un palēnina novecošanās procesus. Prātīgi lietots, saldais kartupelis palīdz samazināt svaru, un tas nav mazsvarīgi. Daudziem nezināmais tofu siers ir bagātīgs aminoskābju, magnija, selēna un dzelzs avots.

1 saldais kartupelis vitamīnu bumba enerģijai

200 g vārītu vai konservētu turku zirņu

neliela buntīte piparmētru lapiņu mieram un priekam

½ tējkarotes kumīna labai gremošanai un skaistai ādai un matiem

½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas

½ tējkarotes ķiploku pulvera

200 g tofu siera ar zaļumiem

1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas

MĒRCEI

100 g Indijas riekstu – ⅓ dienas dzelzs devas

2 daiviņas ķiploku

sula no 1 citrona

½ tējkarotes medus

  1. Indijas riekstus aplej ar 100 ml ūdens un ļauj tiem 15 minūtes izmirkt.
  2. Saldo kartupeli ar speciālu dārzeņu rīvi savirpina spirālēs. Ja šāda rīve nav pieejama, saldo kartupeli var sagriezt vienkārši smalkos kubiņos vai sarīvēt.
  3. Spirāles vāra karstā sālsūdenī ~ 4 minūtes, līdz tās kļuvušas mazliet mīkstākas.
  4. Tofu sieru sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
  5. Pagatavo mērci. Indijas riekstus ar visu ūdeni sablendē kopā ar ķiplokiem, citronu sulu un medu, līdz iegūta viendabīgas konsistences krēmīga masa. Pēc garšas pievieno sāli.
  6. Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
  7. Saldā kartupeļa nūdeles liek bļodiņā, sajauc ar piparmētru lapiņām, pievieno tofu sieru, kraukšķīgos turku zirņus un ēd ar Indijas riekstu mērci.