2. pers.

Visiem zināms, ka zaļie dārzeņi ir labi veselībai un tos jācenšas ēst vairāk. Ir grūti uzskaitīt visus labumus ko tie sniedz, jo bļodiņas saturs atsaucas teju uz katru mūsu organisma šūnu un palīdz tam funkcionēt labāk. Brūnie rīsi ir izcils zarnu trakta kustinātājs, brokoļos ir tik svarīgie A un E vitamīni labai ādai un stipriem matiem, avokado gādās par ādas skaistumu, bet zirnīši un zaļās pupiņas stiprinās imunitāti, un to plašais vitamīnu klāsts papildina iepriekš uzskaitītos.

200 g brūno rīsu skaistai ādai un pumpu savaldīšanai
1 neliela galviņa brokoļa ādas atjaunošanai
1 avokado skaistai sejas krāsai un veselīgiem matiem
70 g zaļo zirnīšu asai redzei un gariem matiem
100 g zaļo pākšu pupiņu stiprai imunitātei un kauliem, ātrai rētu dzīšanai
100 g sparģeļu labai vielmaiņai un slaidumam

MĒRCEI

2 citroni

1 tējkarote medus

1 daiviņa ķiploka

70 ml olīveļļas

2 ēdamkarotes grauzdētu sezama sēkliņu

  1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Sparģeļus, zaļos zirnīšus un pupiņas noblanšē karstā ūdenī 5 minūtes.
  3. Brokoli sagriež smalkākos gabaliņos vai sablendē un apcep uz sausas pannas, līdz tas kļuvis košāks un aromātisks.
  4. Avokado sagriež uz pusēm, atdala no kauliņa un sagriež šķēlītēs.
  5. Pagatavo mērci. Uz smalkās rīves norīvē citrona miziņas un izspiež citronu sulu. To ļoti strauji sablendē ar ķiploka daiviņu, medu, olīveļļu un sezama sēklām, līdz iegūta krēmīga, gaiši dzeltena mērce.
  6. Bļodiņā liek brūnos rīsus, pāri kārto dārzeņus un pasniedz ar krēmīgo citronu mērci.