Receptes

Svilināta jaunlopa un kāpostu salāti

4 porcijām

250 g jaunlopa karbonādes daļas
1 neliels jaunais kāposts
200 g sviesta
sāls un pipari

 

1. Uz grila pannas apcep šķēlēs sagrieztu kāpostu. Kad kāpostam parādījušās pirmās melnās līnijas, liek klāt sviestu un uz lēnas uguns tajā pašā pannā izsautē kāpostu sviestā, ik pa laikam apgriežot un ar karoti lejot karsto sviestu pāri kāpostam.
2. Tikmēr uz karstas pannas apsvilina jaunlopa karbonādi, pieliek sāli un piparus un liek uz 5 minūtēm sakarsētā cepeškrāsnī.
3. Pēc cepšanas atpūtina, sagriež gabaliņos un servē uz kāposta.

GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: DAGNIJA VAIVODE