BISKVĪTAM
3 olas
175 g brūnā cukura
175 g vīnogu kauliņu eļļas
50 g ķirbju sēklu
175 g smalki rīvēta ķirbja
miziņas no ½ apelsīna
1 tējkarote sodas
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote kardamona
½ tējkarote kanēļa
150 g kviešu miltu
25 g kakao
KRĒMAM
500 g maskarpones krēma
150 g pūdercukura
200 g saldā krējuma
šķipsna kardamona
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Sagatavo divas 14–15 cm/dm lielas pannas, ieklājot uz pamatnes cepamo papīru.
Sakuļ olas, pievieno brūno cukuru un eļļu, visu samaisa.
Uz smalkās rīves sarīvē ķirbi, norīvē apelsīnam miziņu, pievieno visu masai un apmaisa.
Pievieno cepamo pulveri, sodu, kardamonu, kanēli, miltus un kakao, samaisa visu viendabīgā masā.
Pildā sagatavotajās kūku formās un cep 35–40 minūtes, līdz vidus ir izcepties. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo krēmu. Maskarpones krēmu saputo kopā ar pūdercukuru un kardamonu. Apmaisa un pievieno saldo krējumu. Saputo visu viendabīgā, stingrā krēmā.
Biskvītiem nogriež virsiņu (“pumpu”), lai tie būtu līdzeni. Pārgriež abus horizontāli uz pusēm, kopā jāsanāk četriem biskvītiem. Liek uz šķīvja, pilda apmēram 140 g krēma, liek nākamo biskvītu un atkārto darbību. Daļu atlikušā krēma liek ledusskapī, pārējo apsmērē apkārt kūkai. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 8 stundām, lai tā savelkas un sastingst.