BISKVĪTAM

3 olas

175 g brūnā cukura

175 g vīnogu kauliņu eļļas

50 g ķirbju sēklu

175 g smalki rīvēta ķirbja

miziņas no ½ apelsīna

1 tējkarote sodas

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote kardamona

½ tējkarote kanēļa

150 g kviešu miltu

25 g kakao

 

KRĒMAM

500 g maskarpones krēma

150 g pūdercukura

200 g saldā krējuma

šķipsna kardamona

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Sagatavo divas 14–15 cm/dm lielas pannas, ieklājot uz pamatnes cepamo papīru.

Sakuļ olas, pievieno brūno cukuru un eļļu, visu samaisa.

Uz smalkās rīves sarīvē ķirbi, norīvē apelsīnam miziņu, pievieno visu masai un apmaisa.

Pievieno cepamo pulveri, sodu, kardamonu, kanēli, miltus un kakao, samaisa visu viendabīgā masā.

Pildā sagatavotajās kūku formās un cep 35–40 minūtes, līdz vidus ir izcepties. Pēc cepšanas atdzesē.

Pagatavo krēmu. Maskarpones krēmu saputo kopā ar pūdercukuru un kardamonu. Apmaisa un pievieno saldo krējumu. Saputo visu viendabīgā, stingrā krēmā.

Biskvītiem nogriež virsiņu (“pumpu”), lai tie būtu līdzeni. Pārgriež abus horizontāli uz pusēm, kopā jāsanāk četriem biskvītiem. Liek uz šķīvja, pilda apmēram 140 g krēma, liek nākamo biskvītu un atkārto darbību. Daļu atlikušā krēma liek ledusskapī, pārējo apsmērē apkārt kūkai. Kūku liek ledusskapī vismaz uz 8 stundām, lai tā savelkas un sastingst.