1 mīklas bumbiņa
3 ēdamkarotes tomātu pastas
20 g Parmas siera
½ mocarellas bumbiņas
svaigs baziliks
½ tējkarotes kaltēta oregano
1 ēdamkarote olīveļļas

 

GATAVO: KASPARS ALKSNIS
FOTO: ANDA UPMALE

Tā sauktajām sarkanajām picām kā pamata bāze tiek izmantota mīkla, kas pārklāta ar tomātu mērci. Stockmann veikalā iespējams iegādāties itāļu populārāko, vissenāko un uzticamāko tomātu uzņēmuma marku MUTTI. Picas mērce, kas jau ir aromatizēta ar garšvielām, nesatur konservantus un tās sastāvdaļas ir 100% dabīgas, kā jau pienākas īstai picai.

  • Ar pirkstiem mīklas bumbiņu veido arvien plakanāku, atstājot malas biezākas.
  • Uzziež tomātu pastu. Pāri rīvē Parmas sieru, liek saplucinātu mocarellas sieru un svaiga bazilika lapiņas. Uzber nedaudz kaltēta oregano, un picu liek krāsnī.
  • Cep 250 ºC temperatūrā aptuveni 5–7 minūtes jeb līdz siers izkusis un garoziņa apbrūnējusi.
  • Svaigai picai pāri lej olīveļļu.