400 g ābolu
150 g dzērveņu
100 g saldētu upeņu
100 g piparkūku mīklas
50 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
50 g brūnā cukura
šķipsniņa kanēļa, malta kardamona, maltas krustnagliņas
Sagriež ābolus un sajauc bļodā kopā ar ogām, sviestu, garšvielām un cukuru. Kārto cepamtraukos (mazos, vienas porcijas izmērā). Saveļ mazas piparkūku mīklas bumbiņas un kārto uz deserta. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz piparkūku mīkla izcepusies un āboli mīksti.
Gatavojot dabā, izmantojiet folijas trauciņus, ko liek iepriekš sakarsētā čuguna katlā ar vāku, tā imitējot cepeškrāsni. Kad katls pietiekami uzkarsis, ņem nost vāku, liek iekšā sagatavotos trauciņus, liek atpakaļ vāku. Pietiks ar 5–7 minūtēm, un deserts būs gatavs.
Gatavo: Renārs Purmalis
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs