ĀBOLU SIDRA MIMOZA
sauss ābolu sidrs
šampanietis vai dzirkstošais vīns
kanēlis, cukurs, ābols (dekoram)
INGVERA APELSĪNU MIMOZA
svaigi spiesta apelsīnu sula
svaigi spiesta ingvera un ābolu sula (attiecībā 1:3)
šampanietis vai dzirkstošais vīns
avenes, ledus
ĀBOLU SIDRA MIMOZA
- Kanēļa cukura maisījumā ievieto ar cukurūdeni vai saldu sīrupu samitrinātu glāzes maliņu.
- Glāzē lej ¼ daļu ābolu sidra, pa virsu lej šampanieti vai dzirkstošo vīnu.
- Dekorē ar ābola šķēlītēm.
INGVERA APELSĪNU MIMOZA
- Atsevišķā traukā sajauc 6 daļas apelsīna sulas ar 1 daļu ingvera un ābolu sulas maisījuma. Pa virsu lej 5 daļas šampanieša vai dzirkstošā vīna.
- Glāzē liek avenes, ledu. Pa virsu lej sajaukto mimozu.
Ieteikums: ja pašam no ingvera spiest sulu negribas, lieliski noderēs jau gatavi nopērkamie ingvera sulas veselības šotiņi.