Receptes

ĀBOLU SIDRA UN INGVERA APELZĪNU MIMOZA

ĀBOLU SIDRA MIMOZA
sauss ābolu sidrs
šampanietis vai dzirkstošais vīns
kanēlis, cukurs, ābols (dekoram)

INGVERA APELSĪNU MIMOZA

svaigi spiesta apelsīnu sula

svaigi spiesta ingvera un ābolu sula (attiecībā 1:3) 

šampanietis vai dzirkstošais vīns

avenes, ledus

ĀBOLU SIDRA MIMOZA

  1. Kanēļa cukura maisījumā ievieto ar cukurūdeni vai saldu sīrupu samitrinātu glāzes maliņu.
  2. Glāzē lej ¼ daļu ābolu sidra, pa virsu lej šampanieti vai dzirkstošo vīnu.
  3. Dekorē ar ābola šķēlītēm.

INGVERA APELSĪNU MIMOZA

  1. Atsevišķā traukā sajauc 6 daļas apelsīna sulas ar 1 daļu ingvera un ābolu sulas maisījuma. Pa virsu lej 5 daļas šampanieša vai dzirkstošā vīna.
  2. Glāzē liek avenes, ledu. Pa virsu lej sajaukto mimozu.

Ieteikums: ja pašam no ingvera spiest sulu negribas, lieliski noderēs jau gatavi nopērkamie ingvera sulas veselības šotiņi.