2 personām
2 āboli
250 g maskarpones siera
50 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
50 g saldā krējuma
100 ml kafijas
1 ēdamkarote kanēļa
50 g viskija
50 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek uz cepamās pannas un cep krāsnī 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
- Pagatavo kafiju un ļauj tai atdzist. Pievieno kanēli un viskiju.
- Pagatavo krēmu. Bļodiņā sajauc maskarpones sieru kopā ar sēkliņām no vaniļas pāksts, pūdercukuru un saldo krējumu. Visu puto līdz masa viendabīga.
- Glāzē liek kafijā izmērcētus cepumus, pa virsu krēmu, tad ābolus un atkārto.