2 personām

 

2 āboli 
250 g maskarpones siera
50 g pūdercukura
1 vaniļas pāksts
50 g saldā krējuma
100 ml kafijas
1 ēdamkarote kanēļa
50 g viskija 
50 g cepumu “Dāmu pirkstiņi”

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Liek uz cepamās pannas un cep krāsnī 20 minūtes, līdz tie ir mīksti. 
  2. Pagatavo kafiju un ļauj tai atdzist. Pievieno kanēli un viskiju. 
  3. Pagatavo krēmu. Bļodiņā sajauc maskarpones sieru kopā ar sēkliņām no vaniļas pāksts, pūdercukuru un saldo krējumu. Visu puto līdz masa viendabīga.  
  4. Glāzē liek kafijā izmērcētus cepumus, pa virsu krēmu, tad ābolus un atkārto.