Angļu vasaras kārtojums
Sastāvdaļas 6-8 porcijām
Pamatnei:
115 gr biskvīta
3 ĒK brendija
140 ml saldā baltvīna
4 ĒK aveņu vai zemeņu ievārījuma
2 olas un 2 olu dzeltenumi
25 gr smalkā cukura
Virskārtai:
140 ml saldā baltvīna
1 ĒK vidēji salda šerija
2 ĒK Brendija
1 citrons
55 gr smalkā cukura
285 ml saldā krējuma
Pamatnes pagatavošana:
- Biskvītu izkārto stikla trauka pamatnē (var izmantot individuālas deserta glāzes)
- Pārlej ar brendiju un saldo baltvīnu līdz biskvīts pilnībā piesūcies ar šķidrumu
- Virskārtu uzmanīgi pārklāj ar ievārījumu
- Saldo krējumu ielej katliņā un vāra. Līdzko saldais krējums sāk vārīties, noņem no plīts un iejauc tajā olas un olu dzeltenumus.
- Novieto katliņu silta ūdens peldē un vienmērīgi vāra uz mazas uguns 10-15 min, kamēr krēms sabiezējis.
- Noņem katliņu no plīts, pievieno cukuru un maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
- Kad krēms pilnībā atdzisis, to uzlej sagatavotajai biskvīta pamatnei. Trauku apklāj un liek ledusskapī(vēlams uz nakti)
Virskārtas pagatavošana:
- Lielā bļodā ielej saldo baltvīnu, šeriju, brendiju un pievieno svaigi spiestu citrona sulu
- Pievieno cukuru un maisa kamēr cukurs pilnībā izkusis
- Pievieno saldo krējumu un visu sakuļ kopā, līdz gaisīgai putukrējuma konsistencei.
- Sagatavoto pamatni pārklāj ar sakulto krēmu un tur atdzesētu līdz pasniegšanai.
Receptei veidojis šefpavārs Alans Koksons