Receptes

Angļu vasaras kārtojums

  • Old English Summer Trifle - “Sīkumu deserts” jeb kārtojums (trifle) ir tradicionāls Britu deserts, kas pirmo reizi ticis pagatavots aptuveni 1556. gadā. Šis deserts bija labi zināms aristokrātiskajās aprindās un tas bija īpaši iemīļots karalienes Viktorijas valdīšanas laikā.

Angļu vasaras kārtojums

Sastāvdaļas 6-8 porcijām

Pamatnei:
115 gr biskvīta
3 ĒK brendija
140 ml saldā baltvīna
4 ĒK aveņu vai zemeņu ievārījuma
2 olas un 2 olu dzeltenumi
25 gr smalkā cukura

Virskārtai:
140 ml saldā baltvīna
1 ĒK vidēji salda šerija
2 ĒK Brendija
1 citrons
55 gr smalkā cukura
285 ml saldā krējuma  

Pamatnes pagatavošana:

  1. Biskvītu izkārto stikla trauka pamatnē (var izmantot individuālas deserta glāzes)
  2. Pārlej ar brendiju un saldo baltvīnu līdz biskvīts pilnībā piesūcies ar šķidrumu
  3. Virskārtu uzmanīgi pārklāj ar ievārījumu
  4. Saldo krējumu ielej katliņā un vāra. Līdzko saldais krējums sāk vārīties, noņem no plīts un iejauc tajā olas un olu dzeltenumus.
  5. Novieto katliņu silta ūdens peldē un vienmērīgi vāra uz mazas uguns 10-15 min, kamēr krēms sabiezējis.
  6. Noņem katliņu no plīts, pievieno cukuru un maisa, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  7. Kad krēms pilnībā atdzisis, to uzlej sagatavotajai biskvīta pamatnei. Trauku apklāj un liek ledusskapī(vēlams uz nakti)

Virskārtas pagatavošana:

  1. Lielā bļodā ielej saldo baltvīnu, šeriju, brendiju un pievieno svaigi spiestu citrona sulu
  2. Pievieno cukuru un maisa kamēr cukurs pilnībā izkusis
  3. Pievieno saldo krējumu un visu sakuļ kopā, līdz gaisīgai putukrējuma konsistencei.
  4. Sagatavoto pamatni pārklāj ar sakulto krēmu un tur atdzesētu līdz pasniegšanai.

Receptei veidojis šefpavārs Alans Koksons