8 gabaliņi

4 persiki
30 g kokosriekstu cukura
80 g svaigā siera
4 plāksnes bezrauga kārtainās mīklas plāksnes
+ 1 ola mīklas apziešanai pirms cepšanas
+ pūdercukurs pārkaisīšanai pirms cepšanas

 

  1. Persikus pārgriež uz pusēm, tiem izņem kauliņus.
  2. Katrā persiku pusītē ieber apmēram ½ tējkarotes kokosriekstu cukura, un to piepilda ar 1 tējkaroti svaigā siera.
  3. Kārtainās mīklas plāksnes atlaidina, katru plāksni sadala divās daļās, uz katras puses liek pa vienai pildītajai persiku pusītei. Tās izkārto uz cepamās pannas.
  4. Mīklas maliņas apziež ar sakultu olu, pannu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, un maizītes gatavo 25 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

 

Gatavo: Zane Ozoliņa
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale