Receptes

Atspirdzinošie mokteiļi jeb bezalkoholiskie kokteiļi

LEDAINI AUKSTAIS ARBŪZU-LAIMA MOKTEILIS:

  • 600 g mizota, no sēklām attīrīta arbūza
  • 2 laimu sula
  • 2 ēd.k. cukura
  • 5 dl gāzēta ūdens
  • 10 piparmētru lapiņu
  • ledus kubiņi

 

ATSPIRDZINOŠS RABARBERU MOKTEILIS AR CITRUSU GARŠU:

  • 200 g nerafinēta niedru cukura
  • 1 apelsīna sula un rīvēta miziņa
  • 1 citrona sula un rīvēta miziņa
  • 500 g rabarberu, kapātu
  • īkšķa lieluma ingvers, sagriezts šķēlītēs
  • gāzēts ūdens •
  • piparmētras vai melisa

LEDAINI AUKSTAIS ARBŪZU-LAIMA MOKTEILIS

Ieliec attīrītu un gabaliņos sagrieztu arbūzu uz kādu stundu saldētavā. Nogriez no laima četras šķēlītes dekoram, no pārējā laima izspied sulu. Ieliec blenderī no saldētavas izņemto arbūzu, laima sulu, cukuru un piparmētru lapiņas. Sablendē visu viendabīgā masā, ielej glāzēs un pievieno arī gāzēto ūdeni. Nedaudz apmaisi, pievieno ledus kubiņus un pasniedz uzreiz.

 

ATSPIRDZINOŠS RABARBERU MOKTEILIS AR CITRUSU GARŠU

Ielej katlā 3 dl ūdens un pievieno cukuru. Uzvāri, tad pievieno citrona un apelsīna sulu un rīvētu miziņu, rabarberus un ingveru. Vāri maisījumu uz lēnas uguns, līdz rabarberi ir pilnīgi mīksti un sāk izšķīst. Izkās šķidrumu caur blīvu sietu, lai iegūtu tīru sīrupu. Lai pagatavotu mokteili, uz 1 dl gāzētā ūdens rēķini 25-30 ml sīrupa, pievieno arī ledu. Pasniedz dzērienu ar piparmētru vai melisas lapiņām.