ĀBOLU-INGVERA MOKTEILIS
1 glāze
- 150 ml ābolu sulas
- 50 ml bezalkoholiska ingvera alus(piem., Ginger Jack)
- 1/4 citrona sulas
- apmēram 2 cm liels ingveragabaliņš
- ledus
- kanēļa miziņa un ābolu šķēlītesdekorēšanai
Ar ķiploku spiedi saspiež ingveru un ievieto šķautņainā glāzē, pievieno citrona sulu, ledu, ābolu sulu un ingvera alu. Viegli samaisa un dekorē ar kanēļa standziņu un dažām ābolu šķēlītēm.
Ābolu dzēriena saldo garšu līdzsvaro atsvaidzinoša citrona sula, bet pikantumu piešķir ingvers. Vislabāk tas garšos, ja to gatavo no dabīgas, mājās spiestas ābolu sulas. Skaistumu un ziemīgi pikanto aromātu kokteilim piešķir tajā ievietotā kanēļa standziņa.
KARSTVĪNA FIZS
1 glāze
- 50 ml Blossabezalkoholiskā karstvīna
- 1/4 apelsīna sulas
- 125 ml gāzēta ūdens
- 1 ēd.k. saldētu upeņu
- ledus gabaliņi
- rozmarīna zariņš
Augstajā glāzē ievieto apmēram piecus ledus gabaliņus, pievieno karstvīnu, apelsīnu sulu, upenes un ledu. Viegli samaisa un dekorē ar rozmarīna zariņu.
Pikanto Ziemassvētku dzērienu var baudīt ne tikai karsta veida. Izmēģini tā auksto versiju un pēc garšas pievieno nedaudz citrusaugļu sulas un upenes.
MAIGS COSMOPOLITAN
1 glāze
- 50 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
- 50 ml 100% dzērveņu sulas bez cukura
- 50 ml gāzēta dens
- 1/2 laima sulas
- ledus
- 1 rozmarīna zariņš
Šeikerī ievieto ledu, laima, apelsīnu un dzērveņu sulu, rozmarīna zariņu un ūdeni. Spēcīgi sakrata 5-6 reizes un ielej dzērienu martini glāzē. Pēc izvēles var pievienot dažas dzērvenes un glāzes malu dekorēt ar laima miziņas sloksni.
Atsvaidzinoša dzērveņu un apelsīnu kokteiļa bezalkoholiska versija ir ļoti viegli pagatavojama, un kokteilis vislabāk garšo, ja izmanto svaigi spiestu apelsīnu sulu un 100% dzērveņu sulu bez cukura.