6-8 personām
400 g aveņu
100 g cukura
100 g cepumu
30 g sviesta
350 g putukrējuma
100 g krēmsiera
100 g baltās šokolādes
10 g želatīna + 3 ēdamkarotes ūdens
bezē cepumi
- Katliņā ber avenes un apmēram 20 minūtes vāra kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas mīkstas. Tad sablendē un atdzesē.
- Cepumus sasmalcina, pievieno tiem izkausētu sviestu.
- Bļodiņā 5 minūtes uzbriedina želatīnu, pēc tam izkausē to silta ūdens peldē.
- Lielā bļodā liek krēmsieru, sajauc to ar izkausētu balto šokolādi, pievieno putukrējumu un saputo. Izkusušo želatīnu pievieno avenēm, ko uzmanīgi jauc klāt saputotajai putukrējuma masai.
- Trauciņos pilda cepumus, pa virsu liek aveņu krēmu, dekorē ar bezē cepumiem.