6-8 personām

 

400 g aveņu
100 g cukura
100 g cepumu 
30 g sviesta
350 g putukrējuma
100 g krēmsiera 
100 g baltās šokolādes
10 g želatīna + 3 ēdamkarotes ūdens
bezē cepumi 

  1. Katliņā ber avenes un apmēram 20 minūtes vāra kopā ar cukuru, līdz tās kļuvušas mīkstas. Tad sablendē un atdzesē. 
  2. Cepumus sasmalcina, pievieno tiem izkausētu sviestu.
  3. Bļodiņā 5 minūtes uzbriedina želatīnu, pēc tam izkausē to silta ūdens peldē. 
  4. Lielā bļodā liek krēmsieru, sajauc to ar izkausētu balto šokolādi, pievieno putukrējumu un saputo. Izkusušo želatīnu pievieno avenēm, ko uzmanīgi jauc klāt saputotajai putukrējuma masai. 
  5. Trauciņos pilda cepumus, pa virsu liek aveņu krēmu, dekorē ar bezē cepumiem.