Receptes

Aveņu pistāciju semifreddo

  • 300 g saldētas avenes
  • 50 g pistācijas, izlobītas un sasmalcinātas
  • 150 g cukura
  • ½ tējkarote vaniļas cukura vai ¼ karotes vaniļas ekstrakta
  • 400 ml saldā krējuma
  • 3 olas (bioloģiskas izcelsmes)

Avenes (dažas atliek dekorēšanai) sablendē ar karoti cukura viendabīgā mērcē. Ja vēlas, var izberzt caur sietu sēkliņas. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus liek bļodā ar cukuru, vaniļu un saputo gaisīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu vijīgā putukrējumā. Olu dzeltenumu masai pievieno putukrējumu un iemaisa. Tad pa karotei iecilā olu baltumu, bet nepārmaisa, lai masa saglabājas gaisīga. Atsevisķā bļodā saputo olu baltumu. Cepamo veidni saslapina no iekšpuses ar ūdeni un ieklāj pārtikas plēvi (tad tā pielips). Vispirms izkārto dažas atliktās avenes, izkaisa pistācijas un nevienmērīgi pārlej mērci. Lej pāri daļu no galvenās masas. Tad atkal izkaisa dažas avenes, saber pistācijas un pārlej ar aveņu mērci. Piepilda visu veidni un pārklāj virsmu ar pārtikas plēvi. Liek saldētavā uz nakti. Izņem veidni, noplēš pārtikas plēvi un izgāž desertu no formas uz dēlīša. Noņem plēvi, pārkaisa ar pistācijām, dekorē ar svaigām avenēm un pasniedz, griežot šķēlēs.