Avokado kūka
PAMATNEI
200 g dateļu
200 g mandeļu miltu
100 g kokosriekstu miltu
50 g Indijas riekstu
50 g banānu čipsu
50 g rozīņu
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
1 ēdamkarote citronu sulas
AVOKADO KĀRTAI
500 g avokado mīkstuma
180 g citronu sulas (svaigi spiesta)
70 g kokosriekstu krēma
150 g medus vai kļavu sīrupa (pēc garšas)
150 g kokosriekstu eļļas
Sastāvdaļas paredzētas 20cm/dm kūkas formai
- Kūku formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru. Malas nosmērē ar 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas.
- Virtuves smalcinātājā liek Indijas riekstus, banānu čipsus, mandeļu miltus un kokosriekstu miltus. Maļ tos, līdz visas sastāvdaļas pārvērtušās miltiem līdzīgā konsistencē. Pievieno dateles, rozīnes, kokosriekstu eļļu un citronu sulu un turpina malt vēl 3–5 minūtes, līdz masa sāk turēties kopā.
- Pamatnes masu liek sagatavotajā formā un izlīdzina. Formu liek ledusskapī atdzesēties. Tikmēr pagatavo avokado kārtu.
- Blenderī liek avokado mīkstumu un pievieno citronu sulu. Blendē to tik ilgi, kamēr masa kļuvusi absolūti krēmīga un viendabīga. Pievieno kokosriekstu krēmu un saldinātāju (medu vai kļavu sīrupu). Turpina blendēt, lai sastāvdaļas rūpīgi iemaisītos.
- Nelielā katliņā izkausē kokosriekstu eļļu un pievieno to avokado masai. Vēlreiz nedaudz pablendē. Šajā brīdī svarīgi ir nogaršot krēmu. Ja nepieciešams, pievieno vēl citronu sulu skābuma balansam vai saldinātāju.
- Kūku liek ledusskapī atdzesēties uz vismaz 3 stundām.