4–6 porcijām
400 g saldētu zaļo zirnīšu
2 daiviņas ķiploku
1 avokado
50 g Indijas riekstu
250 g pastas
olīveļļa
sāls pēc garšas
pipari pēc garšas
Makaronus izvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Pēc vārīšanas atdzesē.
Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni un pievieno zirnīšus. Vāra 5–7 minūtes, līdz zirnīši kļuvuši mīksti. Pēc karsēšanas nokāš un atdzesē.
Pannā uz nelielas uguns apcep Indijas riekstus, 1 ēdamkaroti olīveļļas un ķiploka daiviņas, līdz viss ir zeltaini brūns. Atdzesē.
Blendera traukā liek avokado, riekstus un ķiplokus. Visu blendē, līdz izveidojusies krēmīga masa. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni, lai konsistenci padarītu nedaudz šķidrāku. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
GATAVO: ANNA BIRMANE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: LINDA VILMANSONE