4 porcijām
2 lieli baklažāni
190 g Fillippo Berio Classic zaļā pesto
125 g mocarellas siera
80 g cietā siera
100 g rukolas
70 g vītināta šķiņķa
kaperi dekorēšanai
- Baklažānus nomazgā, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un liek bļodā.
- Sagrieztajiem baklažāniem pievieno zaļo pesto, visu samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
- Uzsilda krāsni līdz 200 °C temperatūrai, kārto baklažānus uz cepamās pannas un liek cepties uz 15 minūtēm.
- Kamēr cepas baklažāni, sagriež mocarellu aplīšos un aplīšus vēl uz pusi.
- Izņem baklažānus no krāsns, katru aplīti apber ar cieto sieru, uzliek mocarellas pusīti un liek cepties uz 15–20 minūtēm, kamēr siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
- Izņem no krāsns, atdzesē 5 minūtes, pa virsu kārto rukolu, gabalos saplūkātu vītinātu šķiņķi un dekorē ar kaperiem.
GATAVO: Tomass Zīle
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE