Receptes

Baklažānu picas aplīši ar vītinātu šķiņķi

4 porcijām

2 lieli baklažāni
190 g Fillippo Berio Classic zaļā pesto
125 g mocarellas siera
80 g cietā siera
100 g rukolas
70 g vītināta šķiņķa
kaperi dekorēšanai

  1. Baklažānus nomazgā, sagriež 2 cm biezās šķēlēs un liek bļodā.
  2. Sagrieztajiem baklažāniem pievieno zaļo pesto, visu samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.
  3. Uzsilda krāsni līdz 200 °C temperatūrai, kārto baklažānus uz cepamās pannas un liek cepties uz 15 minūtēm. 
  4. Kamēr cepas baklažāni, sagriež mocarellu aplīšos un aplīšus vēl uz pusi. 
  5. Izņem baklažānus no krāsns, katru aplīti apber ar cieto sieru, uzliek mocarellas pusīti un liek cepties uz 15–20 minūtēm, kamēr siers izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
  6. Izņem no krāsns, atdzesē 5 minūtes, pa virsu kārto rukolu, gabalos saplūkātu vītinātu šķiņķi un dekorē ar kaperiem. 

GATAVO: Tomass Zīle 
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE