4–6 personām

3 banāni + 1 banāns dekorēšanai
60 g izkausētas kokosriekstu eļļas vai sviesta
100 g mandeļu saldā krējuma
120 g kokosriekstu cukura
180 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
½ tējkarotes sodas
1 tējkarote kanēļa

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Maizes cepamo formu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Trīs banānus sakapā smalkos gabaliņos. Lielā bļodā samaisa mandeļu krējumu, banānus un kokosriekstu cukuru. Turpat klāt iesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Visu samaisa un lej cepamajā formā. Pa virsu liek vienu gareniski pārgrieztu banānu.
  3. Maizi cep krāsnī 40–50 minūtes. Pēc cepšanas mazliet atdzesē.