Rabarberu–rožu ievārījums
- 500 g rabarberu
- 100 g saldētu aveņu
- 150 g cukura
- 2 citroni
- 40 g rožūdens
Bezē diski
- 150 g olbaltumu
- 260 g cukura
- 100 g ūdens
- 30 g citrona sulas
- 10 g kukurūzas cietes
Svaigā siera krēms
- 500 g mascarpone siers
- 350 g saldā krējuma
- 150 g pūdercukura
- 3 laimu miziņa + 2 laima sula
- 6 g želatīna (uzbriedināts 40 g aukstā ūdenī)
Avenes izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sēklām.
Rabarberus sasmalcina, savieno ar cukuru un atstāj sasuloties.
Pēc tam vāra kopā ar aveņu biezeni, aptuveni 1 stundu. Beigās pievieno citronu sulu un rožūdeni, atdzesē.
Olu baltumus saputo putotājā. Cukuru savieno ar ūdeni un vāra līdz 118 Cº. Karsto sīrupu pievieno olu baltumiem, turpinot putot. Puto, līdz olbaltums dubultojies apjomā un nekrīt nost no putojamās slotiņas.
Savieno citronu sulu ar cieti un iemaisa olbaltumā. Izveido 3 diskus izmantojot kūkas formas gredzenu. Iepilda olbaltumu konditorejas tūtā un formas iekšpusē pilda olbaltumu apkārt perimetram. Aizpilda formas virsmu 3-5 cm biezumā. Cep krāsnī 120 Cº/2h. Kamēr disks cepas, tas būs mīksts, tādēļ tas ir jāatdzesē, lai olbaltums sastingtu ciets.
Savieno mascarpones sieru, saldo krējumu, smalki sarīvētu laima miziņu, laima sulu un pūdercukuru. Visu puto kopā, līdz masa uzputojas un sabiezē.
Izkausē želatīnu. Želatīnam pievieno nedaudz krēma un izmaisa. Pievieno vēl nedaudz krēma un izmaisa, lai abu masu temperatūras izlīdzinātos. Savieno abas masas. Uzklāj uz bezē diskiem krēmu pārklāj ar ievārījumu. Kārto kārtās, dekorē ar ogām vai makarūniem.