25 bumbiņas

 

1 sīpols, smalki sakapāts
2 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
340 g konservētu turku zirņu
150 g vārītu biešu
15 g svaigu pētersīļu
15 g svaiga koriandra
60 g miltu
½ ēdamkarotes kurkumas
1 ēdamkarote kumīna
sāls
svaigi malti melnie pipari
olīveļļa

  1. Pannā ar olīveļļu uz mazas uguns apcep ķiplokus un sīpolus, ņem nost no uguns un ar blenderi samaļ viendabīgā masā, tad pievieno turku zirņus, bietes un sablendē arī tos. To pašu izdara ar zaļumiem.
  2. Visas sablendētās sastāvdaļas samaisa kopā, pievieno kurkumu, kumīnu un miltus. Pēc garšas pieliek arī sāli un piparus. No masas veido mazas bumbiņas, ko apviļā miltos, tās ieliek ledusskapī uz 1 stundu. Šādi sagatavotus (neceptus) falafelus var glabāt saldētavā slēgtā traukā līdz pat pusgadam.
  3. Uz pannas uzkarsē olīveļļu un apcep falafelus uz mazas uguns aptuveni 5 minūtes, līdz tie ir viegli kraukšķīgi un viscaur silti.
  4. Biešu falafelus servē pitas maizītē kopā ar humusu, svaigiem salātiem un jogurta mērci, pagatavojot sev mīļāko variāciju, vai arī ēd kā piedevu pie rīsiem vai kvinojas.