Rozmarīns 5g
Sāls 20g
Eļļa 20g
Langets 500g
Ķiploks 1 daiviņa
Puravs 1gab
Saldētas kazenes nedaudz dekorēšanai
Gaļas marinādei
Rapšu eļļa 200ml
Sojas mērce 70ml
Citrona sula 100ml
Worcestershire mērce 60ml
Dižonas sinepes 60g
Ķiploks 1 daiviņa
Sāls 30g
Melnie pipari 15g
Uzkarsē pannu līdz tā kūp, gaļu pirms tam iesmērē ar eļļu. Cep no visām pusēm apmēram 2min. Gaļa nedrīks sadegt. Tad pievieno rozmarīnu un ķiploku.
Kad vienmērīgi apcepts, liec to krāsnī uz 15min. Izņemot no krāsns atdzesē , liec marinādē un noturi nakti ledusskapī. Centieties griezt ļoti plānos gabalos. Gaļa baudāma auksta.
Puravus sagriež aptuveni 10cm garos apaļos stienīšos. Apsmērē ar eļļu un sāli. Liek cepties 230°C aptuveni 20min. Jautrību iedos tas, ka puravi būs silti, gaļa auksta, bet kazenes saldētas.
RECEPTE tapusi sadarbībā ar gaļas liellopu saimniecību “KOLUMBI”