15–20 gab.

apmēram 500 g gatavas rauga mīklas
200 g rīvēta siera ar kaņepēm
apmēram 50 g sviesta
šķipsniņa rupjā jūras sāls

Ne reizi vien smejoties esmu teikusi, ka, ja mājās ir rauga mīkla, tad nepagatavot ko garšīgu ir pat neiespējami. Nav jābaidās izmantot nopērkamu gatavu rauga mīku, ja vien tā ir garšīga un labi uzpūtusies. Kaut arī rauga mīklas pagatavošana ir vienkārša, tā aizņem laiku, kas skrejošiem cilvēkiem ne vienmēr ir.

  1. Vispirms sagatavo cepamo trauku vai pannu, ko ietauko ar sviestu vai izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sarīvē sieru.
  3. Rauga mīklu labi samīca un izrullē gandrīz plakanu. Mīklu pārkaisa ar rīvēto sieru, sarullē un veido tādu kā biezu desu.
  4. Mīklas desu griež biezās šķēlēs, ko mazliet saplacina, veidojot bulciņas formu. Liek cepamtraukā vai uz pannas.
  5. Pirms cepšanas ļauj maizītēm vēlreiz uzrūgt. Ja vēlaties bulciņas brokastīs, tad sagatavojiet tās vakarā, bet cepiet no rīta.
  6. Pirms cepšanas pārkaisa ar sāli un pārsmērē ar kausētu sviestu.
  7. Cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī, līdz tās ir zeltaini brūnas.