Krāsnī ceptiem tomātiem:

450g Saldi vidēja lieluma tomāti
5g Timiāns
20ml Olīveļļa
20ml Balzāmetiķa sīrups/krēms

Pīrāgiem:

6 gab. Kārtainās mīklas groziņi
4 gab. Vistas olas
50g Skābs krējums
60g Zaļo pesto
120g Ķiršu tomāti
50g Spinātu lapas
15g zaļumi

Salātiem:

180g Tomāti
180g Svaigi gurķi
180g Salātu lapu mikss
25ml Ekstra Virgin olīveļļa
Sula no 1/3 citrona
20g Grauzdētas pupas
180g Tomātu čatnijs vai mērce

 

 

 

Gatavošanas metode:

  1. 450g tomātus nomazgā, izgriež serdi un pārgriež uz pusēm. Liek piemērota izmēra bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas, saudzīgi visu apmaisa, līdz tomāti ir pilnībā sajaukušies ar visām garšām. Kārto uz plakanas cepešpannas, ar griezuma pusi uz augšu, paklājot apakšā cepampapīru. Gatavo iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī +170*C aptuveni 30-35 minūtes.
  2. Olas saputo kopā ar skābu krējumu sāli un pipariem. Groziņu pamatnē ieliek pesto, mazgātas spinātu lapas, uz pusēm grieztus ķiršu tomātus un visu pārlej ar olu miksu. Liek cepeškrāsnī blakus tomātiem un gatavo aptuveni 20-25minūtes, vai līdz olas ir pilnībā sarecējušas.
  3. Kamēr krāsnī gatavojas tomāti un kīši, sagriez tomātus, gurķus un sajauc ar salātu lapu miksu. Salātus apslaki ar labu olīveļļu un citronu sulu, sāla piparo pēc garšas. Salātus kārto uz šķīvjiem, dāsni pārkaisot ar grauzdētām pupām īpašam kraukšķim un proteīnu devai.
  4. Tomātu mērci liek mērču trauciņos blakus salātiem. Kad kīši un tomāti gatavi tos pasniedz karstus uz viena šķīvja ar salātiem.

Labu apetīti!

Receptes autors – Edgars Zaķis, restorāna Terra šefpavārs, foto no restorāna Terra arhīva.