2 pers.
150 g brūno rīsu
400 g laša filejas – labie tauki cīņai pret sliktajiem taukiem
120 g edamame pupiņu
1 avokado veselīgiem šūnu apvalkiem, skaistai ādai un spožām acīm
2 redīsi skaistiem zobiem un organisma un asins tīrībai
MĒRCEI
neliela buntīte diļļu labam miegam un stipriem kauliem
30 g saulespuķu sēklu hormonu balansam
1 daiviņa ķiploka imunitātei un veselai sirsniņai
½ tējkarotes medus
½ tējkarotes citronu piparu
50 ml olīveļļas
- Brūnos rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
- Laša fileju sagriež 2 vienādos gabalos un atdala no asakām.
- Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā liek laša gabalus. Cep ar vāku 4 minūtes no katras puses. Cepot šādā veidā, ietaupa lieku taukvielu patēriņu.
- Edamame pupiņas 3 minūtes noblanšē karstā sālsūdenī un atdala no pākstīm.
- Avokado atdala no mizas un kauliņa un sagriež šķēlītēs. Redīsu sagriež šķēlītēs.
- Pagatavo mērci. Sablendē kopā visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja tā šķiet par biezu, pievieno mazliet ūdens un kārtīgi sablendē vēlreiz.
- Nelielās bļodiņās kārto rīsus, laša fileju, pupiņas, redīsus un avokado šķēlītes. Pasniedz ar mērci.
Labie tauki! Viegla, bet sātīga maltīte. Galvenais – jārūpējas, lai apēstais lasis ir savvaļā audzis un labs, tas apgādās organismu ar labajām omega 3 taukskābēm, kas nodrošina veselīgu šūnapvalku veidošanos, redīsi gādās par slikto vielu izvadīšanu, bet avokado esošās taukskābes dos matiem un ādai mirdzumu un acīm – spožumu.