2 pers.

150 g brūno rīsu
400 g laša filejas – labie tauki cīņai pret sliktajiem taukiem
120 g edamame pupiņu
1 avokado veselīgiem šūnu apvalkiem, skaistai ādai un spožām acīm
2 redīsi skaistiem zobiem un organisma un asins tīrībai

MĒRCEI
neliela buntīte diļļu labam miegam un stipriem kauliem
30 g saulespuķu sēklu hormonu balansam
1 daiviņa ķiploka imunitātei un veselai sirsniņai
½ tējkarotes medus
½ tējkarotes citronu piparu
50 ml olīveļļas

  1. Brūnos rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Laša fileju sagriež 2 vienādos gabalos un atdala no asakām.
  3. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā liek laša gabalus. Cep ar vāku 4 minūtes no katras puses. Cepot šādā veidā, ietaupa lieku taukvielu patēriņu.
  4. Edamame pupiņas 3 minūtes noblanšē karstā sālsūdenī un atdala no pākstīm.
  5. Avokado atdala no mizas un kauliņa un sagriež šķēlītēs. Redīsu sagriež šķēlītēs.
  6. Pagatavo mērci. Sablendē kopā visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja tā šķiet par biezu, pievieno mazliet ūdens un kārtīgi sablendē vēlreiz.
  7. Nelielās bļodiņās kārto rīsus, laša fileju, pupiņas, redīsus un avokado šķēlītes. Pasniedz ar mērci.

Labie tauki! Viegla, bet sātīga maltīte. Galvenais – jārūpējas, lai apēstais lasis ir savvaļā audzis un labs, tas apgādās organismu ar labajām omega 3 taukskābēm, kas nodrošina veselīgu šūnapvalku veidošanos, redīsi gādās par slikto vielu izvadīšanu, bet avokado esošās taukskābes dos matiem un ādai mirdzumu un acīm – spožumu.