Brušetas ar tomātiem

3–4 porcijām

1 čabatas maize ar olīvām
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 sulīgi tomāti
2 daiviņas ķiploku
šķipsniņa sāls
neliela buntīte pētersīļu
1 tējkarote medus
10–15 lapiņas bazilika
10 bumbas mīkstā kazas siera

  1. Maizi sagriež pabiezās šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek apgrauzdēties krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 3–4 minūtes, kamēr maize paliek kraukšķīga un zeltaina.
  2. Sagriež tomātus 1 cm lielos kubiņos, izgriež tiem serdītes. Ķiploka daiviņas sasmalcina. Pētersīļus smalki sakapā.
  3. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus un medu. Pieliek arī sāli pēc garšas, un visu pakarsē pāris minūtes.
  4. Apgrauzdētās maizītes apziež ar kazas sieru, pāri kārto sasautētos tomātus un dekorē ar bazilika lapiņām.