Brušetas ar tomātiem
3–4 porcijām
1 čabatas maize ar olīvām
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 sulīgi tomāti
2 daiviņas ķiploku
šķipsniņa sāls
neliela buntīte pētersīļu
1 tējkarote medus
10–15 lapiņas bazilika
10 bumbas mīkstā kazas siera
- Maizi sagriež pabiezās šķēlēs, apslaka ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un liek apgrauzdēties krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 3–4 minūtes, kamēr maize paliek kraukšķīga un zeltaina.
- Sagriež tomātus 1 cm lielos kubiņos, izgriež tiem serdītes. Ķiploka daiviņas sasmalcina. Pētersīļus smalki sakapā.
- Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno tomātus, ķiplokus, pētersīļus un medu. Pieliek arī sāli pēc garšas, un visu pakarsē pāris minūtes.
- Apgrauzdētās maizītes apziež ar kazas sieru, pāri kārto sasautētos tomātus un dekorē ar bazilika lapiņām.